,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden Kuvvetli Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların birçok ilde şiddetli olacağı, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında İç kesimler ve Doğu Karadeni'de hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'batısında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kesimler başta olmak üzere kuvvetli ve yoğun kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbrili olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Kırklareli yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE -2°C, 5°C

Çok bulutlu

İSTANBUL 4°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ -2°C, 3°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ 3°C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, akşam ilk saatler De Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 2°C

Çok bulutlu, akşam ilk saatler kar yağışlı

DENİZLİ 4°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

İZMİR 5°C, 11°C

Çok bulutlu

MANİSA 3°C, 9°C

Çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri kar yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA 11°C, 20°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 20°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 9°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA 2°C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve güneyi aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA -3°C, 2°C

Çok bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 2°C

Çok bulutlu

KONYA -1°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile zamanla il genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YOZGAT -6°C, -3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Sinop ve Kastamunu çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU -5°C, 2°C

Çok bulutlu

KASTAMONU -5°C, 0°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı, yağışların, kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SİNOP 4°C, 7°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden ititbaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 3°C, 8°C

Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması beklenen yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 0°C, 4°C

Çok bulutlu

SAMSUN 3°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 0°C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 6°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri karla karışık ve kar yağışlı olması tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ile karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -1°C, 1°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geceçegi tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS -3°C, -1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geceçegi tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA 4°C, 6°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmu ve karla karışık yağmurlu geceçegi tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 2°C, 5°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı geceçegi tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR 7°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 7°C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 7°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren yüksekleri yoğun kar yağışlı

ŞANLIURFA 10°C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına; Marmara ve Güney Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtına; Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, doğusu 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7, yer yer 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, yer yer 9; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5, kuzeyi ve açıkları 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyi ve açıkları 3,0 ila 4,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, batısı 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, batısı 5 ila 7, Anamur Silifke arası 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 lia 2,0 m, yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55