Meteoroloji’den 23 il için uyarı: Sağanak ve fırtınaya dikkat

Meteoroloji’den 23 il için uyarı: Sağanak ve fırtınaya dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege’de beklenen fırtına ile Doğu Karadeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle 23 il için "sarı kodlu" uyarı yayımladı.

Yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz (Gümüşhane ve Bayburt hariç) ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık olması öngörülüyor.

Yağışların Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Ordu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Sıcaklıklar Karadeniz bölgesinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredecek. İç bölgelerde normaller civarında, diğer kesimlerde ise mevsim ortalamalarının üzerinde sıcaklıklar görülecek.

Rüzgarın, kuzey yönlerden hafif ve zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor. Ancak Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batı bölgelerinde kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Rüzgar hızının yer yer 40 ila 70 km/saat arasında olması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova için; kuvvetli sağanak nedeniyle ise Giresun, Ordu ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.