,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 23 °C

MESOB Başkanı Keskin: Esnafa verilecek destek yerinde ama yetersiz

MESOB Başkanı Keskin: Esnafa verilecek destek yerinde ama yetersiz
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, 1 Haziran sonrasında esnaf için tam çalışma döneminin başlamasını ve esnaf için uzun vadeli, faizsiz kredi desteği beklediklerini söyledi.

Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Keskin, sorun ve taleplerini dinledi. Yapılan ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Keskin, pandemi nedeniyle esnafa verilecek olan 3 ve 5 bin TL tutarındaki hibelerin yerinde ama yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a esnaf için verilecek olan 3 ve 5 bin TL tutarındaki hibeler için teşekkür ettiklerini, ancak esnafların bu dönemi atlatabilmesi için uzun vadeli, faizsiz kredi istediklerini kaydetti.

"Destekler yerinde, ama yeterli değil"

Keskin, "Hükümetin verdiği her şey için Allah razı olsun. Tüm destekler için teşekkür ediyoruz. Destekler yerinde, ama yeterli değil. Esnafın bu desteklerle ayakta kalması mümkün değil. Verilen desteklerin nefes olmayacağı, ilaç olmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Verilen destekler elektrik giderini karşılamaz. Daha önce verilmiş olan kredilerin ödeme zamanı geldi. Esnaf ve sanatkarların ayrıntı gözetilmeden uzun vadeli, faizsiz krediye acilen ihtiyacı vardır. Esnafımızın yeniden ayağa kalkabilmesi için uzun vadeli faizsiz kredilerin borcuna-harcına bakılmadan bütün esnafımıza verilmesi gerekmektedir. Esnaf camiası olarak 15 aydan beri giderimiz var, gelirimiz yok.  Esnafımızın giderleri aynen devam ediyor.  Devletimiz esnaf ve sanatkarımızdan tahsil ettiği vergi ve harçlardan vazgeçmeli. Emlak Vergisi, İlan Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi belediyeler tarafından 15 aydan beri kapalı olan esnaftan talep edilmeye, uyarı mesajlar geçilmeyle başlandı. Bu nedenle kendi sorunlarımızı sahada olan bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a anlatmak istiyoruz, hibe değil, uzun vadeli faizsiz kredi istiyoruz." dedi.

Sokakların insanlarla dolduğunu banka PTT şubelerinin önlerinde uzun kuyrukların oluştuğunu kaydeden Keskin, şöyle devam etti:

"Marketlerin içi tıklım tıklım, esnafların işyerinde ise 2- 3 kişi var. Oteller dolu, turizm bölgeleri dolu, uçaklar dolu. Bu virüsü bir tek esnaf mı yayıyor? Uçakta yok, bankada yok, otellerde yok, turizm bölgelerinde yok, esnafın kapısında 'Ben buradayım' diye virüs mü bekliyor? PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar var, ama nedense sadece esnafı görüyorlar. Fabrikalar çalışıyor, esnaf çalışamıyor. Bazı esnaf meslek dallarımız 15 aydır kapalı. 15 aydır insanların gideri çok, geliri yok. Buna ne mal dayanır ne can dayanır. İnşallah bundan sonra kapanma olmaz. Esnaf camiası olarak bundan sonra işyerlerimizi kapatmadan devam etmek istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55