,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Mescidi kapatan mağazaya Peygamber Sevdalıların Bursa Derneği'nden sert tepki

Mescidi kapatan mağazaya Peygamber Sevdalıların Bursa Derneği'nden sert tepki
Bursa'da 15 yıldır hizmet veren ve günde binlerce kişinin kullandığı Kur'an-ı Kerim'e saldırılarıyla gündemde olan İsveç menşeli mağazanın, mescidini kullanıma kapatmasına Peygamber Sevdalıları Bursa Derneği'nden tepki geldi.

Bursa'da geçtiğimiz günlerde 24 bin 500 metrekare alanda 2 katlı mağazasıyla 15 yıldır hizmet veren İKEA, günde binlerce kişinin kullandığı mağazanın mescidini kullanıma kapattı. Görevliler namaz kılmak için gelenleri yan taraftaki alışveriş merkezine yönlendiriyor.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Peygamber Sevdalıları Bursa Derneği Başkanı Kamil Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'e saldırılarıyla gündemde olan İsveç menşeli mağazaya sert tepki gösterdi.

"IKEA mağazası mescidi kapatma gerekçesini sunarken daha da batmaktadır"

Bursa'da 24 bin 500 metrekare alanda iki katlı mağazaya sahip IKEA mescidini kapattığını söyleyen Yıldırım, "500 çalışanı ve günde binlerce kişinin ziyaret ettiği IKEA mağazası mescidi kapatma gerekçesini sunarken, daha da batmaktadır. Allah Teâla Bakara Suresinde şöyle buyurmaktadır; 'Allah'ın mescitlerinde onun adının anılmasında ve mescitlerin harap olması için koşuşturanlardan daha zalim kim olabilir.' diye buyurmaktadır." dedi.

"24 bin 500 metrekare alanda mescit için hiç mi yeriniz yok"

15 yıldır Bursalıların ekmeğini yiyen IKEA mağazasına şunları sorduklarını açıklayan Yıldırım, "24 bin 500 metrekare alanda mescit için hiç mi? yeriniz yoktur. Mağazanızın büyüklüğünden dolayı müşteriler dinlesinler diye kafe ve restoran açıyorsunuz da mescidi neden kapatıyorsunuz. Ev dekorasyon ve mobilya mağazasında kafe ve restoran oluyor da mescit neden olmuyor." diye belirtti.

"Tüm Türkiye'de boykot edileceğini bilinmesini istiyoruz"

İnanca saygılı olacağını iddia eden IKEA mağazası ne tuhaftır ki Kur'an-ı Kerim'e saldırılarıyla gündeme gelen İsveç menşeli bir marka olduğunu belirten Yıldırım, "Bu tuhaflıklar zinciri insanlarımızın kafasında soru işaretleri oluşturmaktadır. Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği olarak IKEA'nın bu tutumunu kınıyor ve bu yanlışından bir an önce dönmesini istiyoruz. Sadece Bursa'da değil tüm Türkiye'de boykot edileceğinin bilinmesini istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55