,
  • BIST 10095.08
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 28 °C

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar Batman'da protesto edildi

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar Batman'da protesto edildi
Batman'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Siyonist işgal rejiminin Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırılarını tel'in etti.

Gülistan Caddesi'nde teravih namazının ardından Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklamasında; Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını STK'lar adına okuyan Şehmus Önlü, Kudüs'ün Siyonist işgal rejiminin değil tüm Müslümanların toprağı olduğunu söyledi.

"İşgalciler her Ramazan'da insanlık dışı vahşeti işliyor"

İşgal rejiminin türlü entrikalarla mübarek şehir Kudüs’ü Yahudileştirme politikaları yürüttüğüne dikkat çeken Önlü, "Siyonist işgal güçleri, Ramazan ayının 14'üncü gecesinde mübarek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Teravih namazından sonra Kıble Mescidi’ne sığınan Müslümanlara orantısız güç kullandı. Her Ramazan ayında bu tür insanlık dışı vahşeti işleyen işgalciler, yine Müslümanların mukaddesatını mübarek Ramazan ayında çiğnedi. Mübarek Ramazan ayında Filistinli kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıları lanetliyoruz." dedi.

"Mescid-i Aksa ümmetin meselesidir"

Tüm Müslümanları işlenen zulümlere sessiz kalmamaya ve harekete geçmeye davet ettiklerini belirten Önlü, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 1948 yılından beri terörist israilin işgali altındadır. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altına olması Araplarla israil arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir." diye konuştu.

"Siyonistlerle olan bağlarını derhal kesin"

Siyonist işgal rejiminin bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegâne sebebi olduğuna vurgu yapan Önlü, şöyle devam etti:

"Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm'in her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır. Ey Müslüman devletler, ey Müslüman yöneticiler, size çağrımızdır: Emperyalizmle ve Siyonist israil ile olan bağlarınızı derhal kesin ve zulme uğrayan Müslüman kardeşleriniz için seferber olun. Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların kalacaktır. İsrail işgalcidir ve Filistin’de bir karış toprağı yoktur."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu.(İLKHA)

batman-mescid-i-aksaya-saldiri-protestosu-004.jpg

batman-mescid-i-aksaya-saldiri-protestosu-001.jpg

batman-mescid-i-aksaya-saldiri-protestosu-002.jpg

batman-mescid-i-aksaya-saldiri-protestosu-003.jpg

 

batman-mescid-i-aksaya-saldiri-protestosu-005.jpg

batman-mescid-i-aksaya-saldiri-protestosu.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55