,
  • BIST 10166.68
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Mescid-i Aksa için toplanan binlerce Batmanlı, Siyonistlere lanet yağdırdı

Mescid-i Aksa için toplanan binlerce Batmanlı, Siyonistlere lanet yağdırdı
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenlendi. Mescid-i Aksa saldırılarının protesto edildiği açıklamada, Siyonist işgal rejimi tel'in edildi.

 

Gülistan Caddesi'nde saat 13.30'da "Kudüs'ü birlikte alacağız" temasıyla yapılan basın açıklamasına; Batman milletvekili adayı Serkan Ramanlı, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, alimler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Basın açıklamasında Filistin bayrakları açan kalabalık, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar taşıdı.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren öfkeli kalabalık, Mescid-i Aksa'ya ve ibadet eden Müslümanlara saldırılarda bulunan Siyonist işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Halid Coşkun'un sunuculuğunu yaptığı basın açıklamasından önce Kürtçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Filistin'de bir asırdır Müslümanlara yönelik her türlü zulmün devam ettiğini belirtti.

"Bacılarımız Mescid-i Aksa'nın müdafaası için şehit olmaktadırlar"

Kudüs'te işgalin her geçen gün genişlediğine dikkat çeken Şimşek, "Bugün biz Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya, Filistin'e baktığımız zaman bu 100 yıldır orada bire zulüm var. İşgal var orada ve o işgal gün be gün artmaktadır. Her Ramazan ayında ve her zaman bu feryat, bu çile, bu acı Kudüs'ten, Mescid-i Aksa'dan yükselmektedir. Bacılarımız Mescid-i Aksa'nın müdafaası için şehit olmaktadırlar. Yerlerde sürüklenmekte, iffetleri kirletilmektedir. Kardeşlerimizi, gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız Kudüs için, Kudüs davası için şehit edilmektedirler. Her gün bu hal, bu zulüm devam etmektedir." dedi.

Molla Beşir Şimşek

"Orada yapılan zulmü kendimize yapılmış gibi algılamalıyız"

Çocukları ve halkı Mescid-i Aksa şuuruyla donatmak gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Biz Mescid-i Aksa'yı kendi gerçek meselemiz, evimizin meselesi olarak görmeliyiz. Biz orada yapılan zulmü kendimize yapılmış gibi algılamalıyız. Mescid-i Aksa'nın şuuruyla, o bilinçle donanmalı ve bu bilincin tüm Müslümanlar arasında yaygınlaşmasına çalışmalıyız. Çocuklarımızı, halkımızı bu şuurla yetiştirmeliyiz. Somut adımlar atmalıyız. Filistin'deki mücahitlere destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir"

Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü adına basın açıklamasını okuyan Şükrü Bakır, Kudüs, Mescid-i Aksa mücadelesinin sadece Filistinli Müslümanların omuzlarına yüklenecek bir mücadele olmadığını söyledi.

Şükrü Bakır

Tüm Müslümanların Kudüs ortak paydasında bir araya gelip de sürdüreceği bu mücadelenin, Kudüs’ün hürriyetine giden kapıyı aralayacağını ifade eden Bakır, işgalin bugüne kadar sürmesinin nedeninin, ümmetin tek cephede ortak bir direniş sergilememesinden kaynaklandığını kaydetti.

Uzağı yakın kılmak, Kudüs’ü işgalden kurtarmak için güçlü bir birlikteliğin elzem olduğuna vurgu yapan Bakır, Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbusun, güçlü bir İslam birliğinden geçtiğine işaret etti.

Siyonizm'i durdurmanın tek yolunun ittihat olduğunun altını çizen Bakır, ittihadı oluşturabilmek için atılacak ilk adımın ise Siyonist rejimi meşru görmemek olduğuna dikkat çekti.

Bakır, "Normalleşme adı altında dayatılan süreçler, İslam ümmetine bir fayda getirmeyeceği gibi işgal rejimini güçlendirecek, cinayet ve katliamlarını artıracak, onları pervasız kılacaktır. Nitekim son yıllarda yaşananlar bunun bariz bir göstergesidir." dedi.

"Kudüs’te akan her bir damla kanın hesabı hepimizin defterine yazılmaktadır"

Filistin’de hemen her gün şehid haberlerinin geldiğini, Mescid-i Aksa'nın saldırıya uğradığını dile getiren Bakır, şöyle devam etti:

"Baskı ve alıkoymalar artmakta, işgal zindanlarındaki Müslümanlar her türlü zulmü görmektedir. Yüzlerce kadın ve çocuğun zindanlarda olduğu Filistin’de, Müslüman kardeşlerimiz ümmetin duasının yanında fiili desteğini de beklemektedir.

İslam coğrafyasında var olan sorunları sonlandırmak, ihtilafları ortadan kaldırmak, birliğimizi sağlamak, Müslümanları aziz, kâfirleri ve münafıkları zelil kılmak hepimiz adına büyük bir sorumluluktur. Burada en büyük sorumluluk İslam ülkelerini idare edenlere düşmektedir. Kudüs’te akan her bir damla kanın hesabı hepimizin defterine yazılmaktadır."

"Ey Müslümanlar, daha ne kadar sessiz kalacağız?"

Açıklamasında hem İslam ülkelerine hem de uluslararası kuruluşlara seslenen Bakır, "Siyonizm belası sadece Müslümanların başına gelmiş bir felaket değildir. Siyonizm’in ana hedefi bütün bir insanlığı köleleştirmektir. Kendilerini üstün ırk gören bu lanetli güruh, tüm dünyayı kaosa mahkûm etmek istemektedir. Kargaşadan beslenen Siyonizm, dünyada var olan büyük sorunların, savaş ve çatışmaların tek kaynağıdır. Ey Müslümanlar, bu gerçek karşısında daha ne kadar sessiz kalacağız? Bugün Müslümanların etrafındaki ateş söndürülmezse ümmetin tümünü saracaktır." ifadelerini kullandı.

Son olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için atılacak her adımı desteklediklerini belirten Bakır, bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için her türlü mücadeleyi vereceklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklaması İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Şehmus Emlük hocanın yaptığı dua ile son buldu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55