,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Mersinliler: Müslüman yöneticiler Gazze'deki vahşete ortak olmasınlar

Mersinliler: Müslüman yöneticiler Gazze'deki vahşete ortak olmasınlar
Tüm Müslümanları Gazze'ye destek çıkmaya davet eden Mersin halkı, kıt imkanlarıyla siyonist işgalcilere karşı direnen mücahidlerin Allah'ın izniyle zafer kazanacağını belirtti.

 

7 Ekim'den bu yana saldırılarını aralıksız sürdüren işgal rejimi, Filistin'de hedef aldığı yerleşim yerlerinin yanı sıra hastaneleri bombalayarak katliamlarına devam ediyor.

İşgal rejimi, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken Filistinli mücahidlere olan destek de gün geçtikçe artıyor. Mersin'de yüzlerce kişi, Gazze için bir olup siyonist işgal rejimini hep bir ağızdan lanetledi.

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı, Gazze'ye destek ve siyonistlerin yaptığı soykırımlara ve vahşete dur diyebilmek için Ulu Cami'den Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüyen Mersinliler, sık sık tekbir ve sloganlar attı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"Bu vahşetin sonlanması için Müslüman yöneticilerinin üzerlerine düşeni yapsınlar"

Rahmi Çer

Filistin bizim için büyük bir yara olduğunu söyleyen Rahmi Çer, "Bu, yeni olan bir şey değildir. Yıllardır sürmektedir. İşgalciler, yaptığı soykırım ve insanlık suçunu üst seviyeye çıkardı. israilin soykırımı bütün dünyayı resmen ayağa kaldırdı. Allah, Gazzelilere yardım etsin. Her şeyden öncede Allah bize de yardım etsin. Çünkü onlar kazanıyor biz kaybediyoruz. İnsanlar bazen bu tür etkinlikleri basit görüyor, etkinlikler daha da çok olmalıdır. Bu, sessiz bir çığlıktır ve hür sestir." şeklinde konuştu.

"Hem yöneticilerimiz hem de dünya yöneticileri bu vahşete ortak olmasınlar"

Ethem İlhan

7 Ekim'den beridir Gazze'de siyonizmin büyük bir vahşetinin var olduğunu belirten Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Ethem İlhan, "Bununla alakalı dünyanın her tarafında protestolar yapılıyor. Biz istiyoruz ki protestolar artsın. Kim olursa olsun bu tarz protestolara destek veriyoruz. Nihayetinde bir vahşet var. Hem yöneticilerimiz hem de dünya yöneticileri bu vahşete ortak olmasınlar. Bu vahşetin sonlanması için bir şeyler yapsınlar. Vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz, haykırıyoruz ve bulunduğumuz yerlerde protesto ediyoruz. Burada asıl olan sorun Müslüman yöneticilerinin üzerlerine düşeni yapmamasıdır. israile karşı direnen kardeşlerimiz kıt imkanlarına rağmen savaşmaya devam ediyorlar. Allah'ın izniyle zafer onların olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Elleri ve ayakları öpülesi kardeşlerimiz gece gündüz israile karşı direniyorlar"

İsmail Cengiz Boyraz

Meydanların boş bırakılmaması gerektiğini dile getiren İsmail Cengiz Boyraz, "Etkinlikleri sürekli yapmak lazım ve her gün yapsak da yeridir. Çünkü oradaki kardeşlerimiz gece gündüz bombaların ve enkazın altındadır. TV'lerde mazlumiyeti, şehadeti, tutuklamaları, kaçırılmaları gözlerimizle görüyoruz. Onlar orada bu zulümleri çekerken bizler de meydanlara inelim. Dualarımızda israili ve destekçilerini kahır eyle diyorum. Çocuk veya kadın  ölmüş, kafirlerin umurunda değil. Onların hiçbir kutsalı yoktur, onlardan merhamet beklemiyorum. Elleri ve ayakları öpülesi kardeşlerimiz gece gündüz direniyorlar, savaşıyorlar. İşgal 1948'de başladı. Bu kardeşlerimiz uzun yıllardır direniyorlar ve bu direnç artık dayanılmaz bir hale gelmişti. Kardeşlerimiz artık dayanamadılar karşı atak başlattılar. Allah kendilerinden razı olsun ve ayaklarını sabit tutsun." diye belirtti.

"Filistin'deki kardeşlerimizin katledilmesine çok üzülüyorum"

Zeynep Hanım Ekinci

Zeynep Hanım Ekinci ise, "Filistin'deki kardeşlerimizin katledilmesine çok üzülüyorum. Onların katledilmemesini istiyorum. israilin böyle bir şeyi yapmaya hakkı yoktur. Çünkü Gazzelilerde bir insandır. israil orada bir sürü bebek, çocuk, kadını öldürüyor." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55