Mersin'de Kurban Bayramı tedbirleri açıklandı
Mersin Valisi Atilla Toros, Otoyol Jandarma Komutanlığı uygulama noktasında yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı kapsamında il genelinde alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.
Vali Toros, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan planlama kapsamında 22 Mayıs -1 Haziran tarihleri arasında ilgili kurumların 24 saat esasına göre görev yapacağını belirtti.
Açıklamaya göre, bayram süresince İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından günlük 700 araç, 11 dron ve 3 bin 507 personel sahada görev alacak. Trafik yoğunluğunun yaşanabileceği güzergahlarda denetimlerin artırılacağı ifade edildi.
Kurban satış ve kesim alanlarında da denetimlerin sürdürüleceği belirtilirken, dolandırıcılık, sahte para ve benzeri olaylara karşı fiziki ve siber kontrollerin yapılacağı kaydedildi. Ayrıca çevre ve halk sağlığı açısından kurban kesimlerinin belirlenen alanlarda gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüleceği bildirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 53 veteriner hekimin de aralarında bulunduğu 77 personelin görev yapacağı belirtilirken, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin bayram boyunca devam edeceği aktarıldı.
Sağlık hizmetleri kapsamında ise günlük 70 uzman hekim, 68 pratisyen hekim dahil toplam bin 650 personelin görev yapacağı açıklandı. Kent genelinde 98 ambulans ve 42 sağlık hizmet aracının hazır bulunacağı ifade edildi.
112 Acil Çağrı Merkezi'nde sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik ve AFAD birimlerinden günlük 97 personelin görev yapacağı belirtilirken, AFAD ekiplerinin de olası acil durumlara karşı hazır bekletileceği kaydedildi.
Açıklamanın ardından uygulama noktasında vatandaşlarla görüşen Vali Toros'un sürücülere trafik kurallarına uyulması yönünde hatırlatmalarda bulunduğu bildirildi.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.