,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

Mersin Milletvekili Adayı Dinç hal esnafını ziyaret etti

Mersin Milletvekili Adayı Dinç hal esnafını ziyaret etti
Mersin merkez Erdemli ilçesinde Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Ak Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç, İHA'lar ve SİHA'lar kadar yerli tohum üretimine de önem verdiklerini ifade etti.

 

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal, Adana İl Başkanı Salih Demir ve beraberindeki heyetle birlikte, merkez Erdemli ilçesinde seçim ziyaretleri kapsamında, Sebze ve Meyve Hali Esnafı'nı ziyaret etti.

Büyük bir teveccüh ile karşılanan Dinç, hal esnafının sorun, sıkıntı ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alarak seçilmesi halinde Mersin ve ilçeleri için yapılması gereken hizmetlerin takipçisi olacağını söyledi.

Dinç, seçimler dolayısıyla oluşan ittifaklar ve bloklarla ilgili olarak, "Biri Amerika'yı savunuyor, biri de kendi ülkesi Türkiye'yi savunuyor. Biri memleketini satmaya çalışıyor biri de canını memleketin altına koymuş muhafaza etmeye çalışıyor. Bu kadar net. İnşallah biz beraber çalışırsak kazanacağız." dedi.

"Dürüstçe bu memlekete hizmet etmek istiyoruz"

Kendilerine yönelik sürdürülen kara propagandayı önemsemediklerini belirten Dinç, "Buraya sizi ziyarete gelirken ibadet aşkıyla geliyoruz. Çünkü biz memleketimize ve insanlarımıza sahip çıkmak için bir gayret içerisindeyiz. Şu an gece gündüz sahada dolaşıyoruz. Tabii şöyle düşünebilirsiniz, 'seçim döneminde geziyorlar.' İnşallah biz seçimden sonra da buraya geleceğiz yani sloganımız şudur: 'Biz 600 vekil içerisinde bu memlekete hizmet nasıl yapılır göstereceğiz. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki sonuçta 30-40 yıl sonra hepimiz buradan göçüp gideceğiz ve Allah'a hesap vereceğiz yani dürüstçe yaşayıp dürüstçe bu memlekete hizmet etmek istiyoruz." diye konuştu.

"Düşünce ve proje olarak sundukları bir şey yok"

Dinç'in ziyaretinden memnuniyetini dile getiren ve Recep Tayyip Erdoğan'ın HÜDA PAR'la ittifakının olumlu olduğunu ifade eden esnaf, HÜDA PAR'la gurur duyduklarını kaydettiler. 

Kendisine yöneltilen soruya cevap veren Dinç, şunları kaydetti:

"Sadece bu seçim değil, her seçim ya doğruyu seçeceğiz ya yanlışı seçeceğiz. Mesele, biz memleketimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz, bir tarafta diyor ki: ' gitsin memleket ateşe mi düşer batıyor mu biraz o mantıkla hareket ediyorlar. Böyle olmaz! Kim şiddet kullanıyorsa bu memleketin düşmanlarıdır kim taş atıyorsa, silah sıkıyorsa, molotof atıyorsa, cam kırıyorsa bunlar bu memleketin düşmanlarıdır. Onların düşünce ve proje olarak sundukları bir şey yok. Ya bir taş atıyorlar ya bir silah sıkıyorlar ya da diyorlar ki: 'Biz sizin kökünüzü kazıyacağız, yok silindirle üzerinizden geçeceğiz.' Proje yok! Hep yakma yıkma. Yok, tarikatların, cemaatlerin kökünü kazıyacağız, diyaneti kapatacağız' diyorlar. Biz dinimiz ve diyanetimiz olmazsa ayakta durabilir miyiz? Niye bize düşmanlar biliyor musunuz? Biz onların oynadığı oyunun farkındayız diye bize düşmanlık yapıyorlar." şeklinde konuştu.

"Bu ziyaretleri ibadet aşkıyla yapıyoruz"

Yerli tohum sıkıntısının ve mevcut hal yetersizliğinin ve gider maliyetlerinin kendilerini zor durumda bıraktığını aktaran esnaf, bu sorunlara bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Esnafın şikâyetlerini kaydeden Dinç, "İHA'lar ve SİHA'lar kadar yerli tohum üretimine de önem veriyoruz. Seçime bir hafta kaldı. İnşallah ilk işimiz, sizi yine ziyarete geleceğiz çünkü biz bu ziyaretleri ibadet aşkıyla yapıyoruz. Biz diyoruz ki: 'Rabbimiz bize bir sorumluluk yüklemiştir. Milletimiz vekâletini bize verirse ki verecek inşallah, biz de bu vekâleti vekil olduğumuz süreç içerisinde, rabbimizin bize yüklediği bir sorumlulukla yerine getireceğiz. Sorunları çözmek için gücümüz nispetince uğraşacağız. Pes etmeyiz yani bu meselelerin çözülmesi için inşallah üzerinde duracağız." ifadelerini kullandı.

Hal esnafı ziyaretlerini tamamlayan Dinç'in, kentteki temaslarının devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55