,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazze, dünyaya birçok şey öğretti

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazze, dünyaya birçok şey öğretti
Malatya'da Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için düzenlenen eylemde konuşan Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Gazze'nin tüm dünyaya direnişi, kararlılığı ve insanlığı öğrettiğine dikkat çekti.

 

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için eylem başlatıldı.

İşgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması talebiyle Kürecik Mahallesi'nde, Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen mitinge destek vermek için çevredeki il ve ilçelerden binlerce Kudüs sevdalısı programa katıldı.

Programda bir selamlama konuşma yapan Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Gazze'nin, tüm dünya halklarına dersler verdiğini söyledi.

Söylemez, "Düşünsenize ölüme giderken, şehadete giderken gülümseyen yüzleri gördük. Bir şeyler içerken iki genç, 'Bu son içeceklerimiz olabilir, belki de biraz sonra şehit olacağız' derken gülen videolarına şahit oldum. 13 yıl sonra ilk kez çocuk sahibi olan bir baba ve anne, ççocuğu şehit verirken onların metanetine şahit oldum. Bunlardan elbette ki öğreneceklerimiz var. 'Gazzelilerin imanı 2 milyar Müslümanına yeter' diyen Abdülfettah Hoca'yı geçen hafta misafir etmiştik. Bu sözün ne kadar önemli olduğunu gördük. Ve bu noktada inşallah kendimizi check ediyoruz." dedi.

İşgalci rejim mallarına uygulanan boykotun önemine dikkat çeken Söylemez, "Yıllardır israili beslediğimiz, özellikle neredeyse yüzde 75'ini israil ya da destek olan malların besledikleri marketlerdeki rafların bir şekilde boşaltılmasına, evlerimizde çoluk çocuğumuzun bu şuura varmasına ve bu noktada asıl onları besleyenin gitmiş olduğu ve bundan sonra israilin yavaş yavaş yıkılacak gerçeğini, boykotun ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın, "'israil coğrafi bir mesele değil, imanî bir meseledir' sözüne atıfta bulunan Söylemez, "Ama yeni yeni anlamaya başladık. 'İman varsa imkân var, iman varsa korku yoktur' dedi, Gazzeliler bunu öğretti. Bediüzzaman, 'Hakiki imanı elde eden kişi kâinata meydan okur' dedi; Gazzeliler bunu da bize öğretti elhamdülillah. Ölümün bir kez olacağını hepimiz biliyorduk ama emin olun şu günlerde, 'Madem ölüm bu kadar yakınsa, tek ölümse neden o da Allah için olmasın' şuuruna bizi vardırdı elhamdülillah." diye konuştu.

Söylemez, şöyle devam etti. "Sevdiğimiz Allah ise, sevdiğimiz Allah'ın sevdiği ise, sevginin bir anlamı olduğunu, aksi halde sevginin hiçbir kıymetinin olmadığını öğrendik. Son rehine teslimindeki görüntülere dikkat ettiyseniz israil askerlerinin elindeki çocukların güya teslim edilirken nasıl boğulduğunu, oysaki bizim mücahitlerin rehineleri, çocukları, kadınları verirken adeta sevgiyle, merhametle teslim ettiğine şahit olduk. Ve bu dünya şunu gördü: 'Bu nasıl bir din? Bu nasıl bir güzellik?' deyip âşık olmaya başladı. İnşallah onlara da bu nasip olacak, biz de şuurlanacağız diye ümit ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55