,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Memur-Sen İstanbul Temsilcisi Yavuz'dan CHP'li Özel'e tepki

Memur-Sen İstanbul Temsilcisi Yavuz'dan CHP'li Özel'e tepki
Memur-Sen İstanbul Temsilcisi Talat Yavuz, 4-6 yaş grubu çocukların Kur'an kurslarına gitmesini hazmedemeyen CHP'li Özgür Özel'in, Kur'an kursları için sarf ettiği "orta çağ zihniyeti, bilim dışı kurumlar" şeklindeki skandal sözlerine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz gün Meclis'te düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunan Özel, skandallarına bir yenisini daha ekleyerek dini değerlere alenen hakaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş anaokullarını "Orta Çağ Zihniyeti" düşüncesi olarak tanımlayan Özel, bu okulların anayasaya uygun olmadığını iddia etti.

Memur-Sen İstanbul Temsilcisi Talat Yavuz, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Okul öncesi eğitimin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Yavuz, "Sendikamız bu konuda Milli Eğitim Şurası'nda konuyu gündeme taşımış ve orada karar alınmıştı. 4-6 yaşta alternatifli bir uygulama sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Orta çağ zihniyeti CHP'nin zihniyetidir."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş Kur'an kurslarıyla ilgili verdiği tepkinin anlamsız olduğunu belirten Yavuz, "CHP'liye sormak lazım; 20 yıl eğitimi çok yukarı çektiniz, çok başarılı oldu da onun için mi şimdi tepki veriyorsunuz? Millî Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye niteliğindeki bu kararı bir an önce uygulamaya geçmelidir. Biz CHP zihniyetini tanıyoruz. CHP bugüne kadar din adına, değerlerimiz adına ne yapıldıysa tepki verdi. Orta çağ zihniyeti CHP'nin zihniyetidir. Onların zihniyetindeki insanlar, geçmişte giyimlerinden, kuşamlarından, dini inanışlarından dolayı insanları yargılayıp, hapse attırdılar. CHP bu zihniyetinden vazgeçmelidir. Bu noktada CHP'nin bütün milletimizden, İslam aleminden özür dilemesi gerektiğini söylüyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çıkışına hatırlatmada bulunan Yavuz, "Son dönemde inançlı kesimden oy devşirmek için bir program takip ediyorlar ama orijinal CHP işte bu CHP'dir. CHP'nin dönem dönem kendi kontrollerinden çıkarak orijinal hallerine döndüklerini görüyorum. Milletimizin bu noktada uyanık olması lazım. Bizim problemlerimiz var, gençliğimize dair, çocuklarımızın geleceğine dair kaygılarımız var. Okul öncesinde verdiğimiz eğitim betona yazılmış yazılar gibi kalıcıdır, bunu önemsiyoruz. Bundan geri adım atmayacağız. CHP milletimizin değerleriyle bütünleşmek yerine sürekli rijit bir dil kullanarak dini değerlerimizi yok ediyor. Biz bunlar için yıllarımızı verdik, çalıştık, çabaladık. Okul öncesi çocuklarımızı dini değerlerimizle bütünleştireceğiz. CHP'nin bu açıklamasını kınıyoruz, bir an önce özür dilemeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Zihin arka planlarında bu ülkenin inançlarına tamamen düşmanlık var."

Avrupa ülkelerinde de dini eğitimin kilise tarafından verildiğini vurgulayan Yavuz, "Avrupa'da okul öncesi çocukların kilise eğitimini hatırlattıklarında kör ve sağır oluyorlar. Bilimsellik adına çocuklar bu dönemde soyut kavramları kavrayamıyor diyorlar. Ama çocuklar kendi işlerine yarayan kavramları ne yazık ki onların zihniyetine göre öğrenebiliyor. Zihin arka planlarında bu ülkenin inançlarına tamamen düşmanlık var. Bu konuda Avrupa'da yapılan eğitimlerin farkında olmadıklarını düşünmüyoruz, görmemezlikten geliyorlar. Böyle bir açmazları var. Orta çağ İslam Dünyası'nın bilime katkıları noktasında çok önemli bir çağdır. Klişe bir lafla her şeyi aşağılamak için orta çağ dendiğinde o dönemde İslam düşünürlerinin bilime kattığı çalışmalara da hakaret ediyorlar. Bunu da aydınlığa kavuşturmak lazım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55