,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

​​​​​​​Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Yavuz: Hakikatin nurunu söndüremeyeceksiniz

​​​​​​​Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Yavuz: Hakikatin nurunu söndüremeyeceksiniz
Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınamak amacıyla İstanbul İsveç Konsolosluğu önünde toplanan Memur-Sen üyeleri, yapılan küstah hakareti kınadı.

21 Ocak cumartesi günü, İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliğimiz önünde, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor.

İstanbul İsveç Konsolosluğu önünde toplanan Memur-Sen üyeleri, ellerinde taşıdıkları 'haddini bil İsveç', 'yanan mushaf değil vicdanını yitirmiş insanlıktır', 'kutsalımıza saygısızlık özgürlük değildir' gibi çeşitli dövizlerle yapılan küstahlığı telin etti.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, 21 Ocak 2023 Cumartesi günü, İsveç'te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı aşağılık bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştiren ırkçı, faşist, sözde siyasetçi, Rasmus Paludan'ı ve ona izin veren terör destekçisi İsveç makamlarını, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

"Söz konusu İslam olunca 'ifade özgürlüğü' deniliyor"

Yapılan aşağılık eylem ile İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa'da ne seviyeye ulaştığının bir göstergesi olduğunu belirten Yavuz, "Allah'ın kitabı, Müslümanlar olarak baş tacımız. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerime yapılan bu saldırıya, hiç kimse fikir ve düşünce özgürlüğü diyemez, dedirtmeyiz. Dikkat edilirse, İsveç makamları başka herhangi bir dinin, başka bir kitabın yakılmasına izin vermiyor. Ancak Kur'an-ı Kerim ve İslam düşmanlığı söz konusu olunca, hemen ifade ve düşünce özgürlüğü diyerek izin veriyorlar ve seyirci kalıyorlar. Buradan şunu belirtelim ki, Kur'an-ı Kerim'in yakılması açık bir nefret ve insanlık suçudur, aşağılık bir eylemdir. Bu eylemin sahipleri aslında bu eylemleri ile tarihimiz, medeniyetimiz ve temsil ettiklerimiz karşısında ne kadar da küçüldüklerini göstermiş oluyorlar. Çaresizliklerine, teröre destek vererek çare üretmeye çalışıyorlar. İslam'ın yükselen sesini bu şekilde boğabileceklerini düşünüyorlar. Silahlarımız, teknolojimiz, insan gücümüz, yeniden adaleti haykıran duruşumuz, yükselişimiz ve meydan okumamız karşısında; göze aldıkları ve işledikleri benzer nefret suçlarıyla İslam'a karşı yeniden bir haçlı cephesi oluşturmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

 

"İslam düşmanları ne dinimize ne de kitabımıza hiçbir zarar veremezler"

Yavuz, "Gün geçmiyor ki, İsveç denen devletçikten bir skandal yansımasın. Bilmiyorlar ki teröre teslim olmuş görüntüsüyle en büyük tehlikeyi kucaklarında besliyorlar. Yaptıklarıyla aslında ne kadar da zavallılar. İnsanlık tarihi boyunca karanlığın temsilcisi olan cahiller sürüsü hep olmuştur. Ancak onlar hiçbir zaman muvaffak olamamışlardır. Şüphesiz olamayacaklardır da. Karanlığın ve cehaletin panzehri de hiç şüphesiz insanlığı aydınlığa çıkaran yüce kitabımız Kuran'ı Kerim'dir. Allah’ın kelamı olan Kuran'ı Kerim'in hiçbir faninin korumasına ihtiyacı yoktur. Nitekim Allah'u Teâlâ yüce kitabında buyurduğu üzere, 'Hiç şüphe yok ki o Kur'an-ı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz' ifadesiyle Kur'an'ın ilelebet hâkim olacağını bildirmiştir. Dolayısıyla İslam düşmanları ne dinimize ne de kitabımıza hiçbir zarar veremezler." şeklinde konuştu.

"Ne yaparsanız yapın hakikatin nurunu söndüremeyeceksiniz"

İslam'a ve İslam'ın kutsallarına sürekli olarak saldıran Avrupa ülkelerine de seslenen Yavuz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Allah'a iman eden kullar olarak her şeyden önce bilinmesini isteriz ki, asla ve kata yüce kitabımız, en büyük kutsalımız olan Kuran'ı Kerim'e yapılacak hiçbir edepsizliğe karşı sessiz kalmayacağız. Kendisini sözde demokrasi ve özgürlük havarisi olarak gören Avrupa ülkeleri, Müslümanlara karşı yapılan saldırılarda hiçbir hassasiyet gözetmemektedirler. Buradan bütün Avrupa'ya sesleniyoruz! Ne yaparsanız yapın hakikatin nurunu söndüremeyeceksiniz. Kur'an'ın kâinatı aydınlatan ruhunun önüne geçemeyeceksiniz. Müslümanların birliğini bozamayacaksınız."

Basın açıklamasında, sık sık 'Kur'an-a uzanan eller kırılsın', 'Müslüman uyuma kitabına sahip çık' ve 'Allah'ın kitabı Müslümanın baş tacı' şeklinde sloganlar atıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55