,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Hükümet zam teklifini yeniden gözden geçirmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Hükümet zam teklifini yeniden gözden geçirmeli
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti'nin zam teklifinin yetersiz olduğunu belirterek, Onun için bu teklifi revize etmek lazım, güncellemek lazım. Teklifte refah payından söz edilmedi." dedi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan sürecin ikinci toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin ilk zam teklifini açıkladı.

Işıkhan, "2024 yılı ilk altı ay için yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9, 2025 yılı ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı oy olarak yüzde 5 teklifimizi açıklıyorum" dedi.

Toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, zam teklifini değerlendirdi.

Yalçın, "Kamu İşveren Heyeti'ne tavsiyemiz, hiç vakit kaybetmeden teklifi revize etmesi ve yeni bir teklifle sıkışmış olan zamanı çok daha verimli kullanarak, takvimin sonunda mutabakatı mümkün kılacak zemine taşımak için gayret göstermesidir. Çünkü söz konusu rakamlar, beklentinin okunamadığı anlamına gelir. Önümüzde 17 Ağustos'ta ikinci teklif, daha sonrasında da son teklif için süreç var. Burada iki teklif getirilecek diye bir şey yok, üç teklif de getirilebilir. Onun için bu teklifi revize etmek lazım, güncellemek lazım. Teklifte refah payından söz edilmedi. Enflasyonist ortamda alım gücü kaybolmaması için 2024 yılı için özellikle üçer aylık teklifler sunduk. Teklif altışar aylık geldi. Bunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Kamu görevlilerine kira yardımı yapılması yönünde taleplerinin de olduğunu ancak kiralarla ilgili bir teklifin gelmediğini belirten Yalçın, "Memur emeklilerinin ayakta kalma durumlarının olmadığını bu aylıklarla çok zorlandıklarını söylemiştik, bu konuda cümle kurulmasını bekliyorduk, kurulmadı. Teklifi sunmamızın üzerinden 21 gün geçti. Bunları çalışma için yeterli zaman vardı. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara varıncaya kadar diğer taleplerimizle ilgili cümle kurulabilirdi. Henüz bunlara ilişkin bir cümle kurulmadı." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55