,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 24 °C

Mela Arvási: Ümitsizlik bize haram kılınmıştır

Mela Arvási: Ümitsizlik bize haram kılınmıştır
Mela Mustafa Arvási "Bugün İslam dünyasını yakan ateş Hazreti İbrahim'i yakan ateşten farklı değildir. Ama bize ümitsizlik haram kılınmıştır. İbrahim'i ateş nasıl yakmadıysa inşallah İslam dünyasındaki bu ateş de sönecektir" dedi.

İTTİHADUL ULEMA tarafından düzenlenen Âlimler Buluşması'nın sekizincisi devam ediyor. Bu yıl "İslami Uyanışa Rehberlik Etme" temasının öne çıktığı buluşma, İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki Genel Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Bugün gerçekleştirilen oturumda söz alan Mela Mustafa Arvási "Ümmetin Bileşenlerini Birbirine Yakınlaştırmada Ulema ve İlmi Müesseselerin Rolü " üzerine bir konuşma yaptı.

İslam âlimlerinde; ilim, amel ve ihlas gibi üç temel şartın olması gerektiğini belirten Arvasi, hadislerde âlimin toplum içerisindeki sorumluluklarından da bahsedildiğini aktardı.

"Âlimin, toplumun birlik ve beraberliğinde önemli bir yeri vardır"

Bu manada âlimin en temel sorumluluğunun, daima hak ve hakikatin peşinden giderek Allah'ın dinini tebliğ etmek olduğunu söyleyen Arvasi, "Âlimin topluma karşı sorumluluklarından bir diğer vazifesi eğitimdir. İnsanın eğitimi en kutsal görevlerden biridir. Âlim bu konuda da üzerine düşen görevi yerine getirerek toplumun bireylerine doğruyu ve sağlam bilgiyi öğretmeli, bunun yanında toplumda fitne oluşturacak her türlü söylem ve davranışlardan da uzak olmalıdır. Bu bağlamda âlimin, toplumun birlik ve beraberliğinde de önemli bir yeri vardır. Bugün İslam toplumlarının en çok ihtiyaç duyduğu hususlardan birisi de bu vasıflara sahip olan âlimlerdir." dedi.

Bugün hiçbir stratejinin, Müslümanların kanını akmasını önlemekten ve hiçbir siyasetin, mezhepçilik fitnesini ortadan kaldırmaktan daha önemli olmadığını kaydeden Arvasi, "Maalesef ümmet coğrafyasının kana bulandığı, Müslümanlar içinde cehaletin dalga dalga büyüdüğü ve İslam'a hor bakıldığı hatta ikiyüzlü Avrupa'nın ayrı ayrı şehirlerinde Kur'an-ı Kerim'e ahlaktan yoksun bir güruhun sistemli bir şekilde hakaret edilen bir zamanda bir araya geliyoruz." diye konuştu.

"Ateşi söndürme çabası içine girmeyenler hep hüsran içerisinde olacaklardır"

 Arvasi, "Bugün İslam dünyasında bütün mütefekkirlerin, âlimlerin, düşünürlerin bir tek stratejisi olması lazım o da vahdet, kuvvet, birlik ve kardeşlikte ittifak etmektir. İnşallah bu buluşma âlimlerin son aylarda ihmallerden dolayı işledikleri kusurların bir telafisi olur. Bugün İslam dünyasını yakan ateş Hazreti İbrahim'i yakan ateşten farklı değildir. Ama bize ümitsizlik haram kılınmıştır. İbrahim'i, ateş nasıl yakmadıysa inşallah İslam dünyasındaki bu ateş de sönecek ve onun yerine yeniden güller ve gülistanlar açacaktır. Eninde sonunda ateşin söneceğine o ateşin yerinde bahçelerin güllerin ve gülistanların çıkacağına hiç şüphem yok. Fakat ateşi söndürme çabası içine girmeyenler hep hüsran içerisinde olacaklardır. Asıl imtihan, ateşi söndürüp söndürmemekte değil. Asıl imtihan, ateşi söndürme çabası içinde olup olmamaktır." ifadelerini kullandı.

"İTTİHADUL ULEMA ümmetin vahdeti için adım atmıştır"

İTTİHADUL ULEMA'nın kurulduğu ilk günden bu yana İslam ümmetinin birliğini sağlayacağına dair inancını hep canlı tuttuğunu belirten Arvasi, "Ama zamanla bu kurumun, ümmetin vahdetini sağlayacak özellikten yoksun bırakılmaya çalışıldığından genellikle laik düşünceli siyasilerin eliyle yapıldığını biliyoruz. Biz alimlere düşen görev, bu eşsiz birliğe sahip çıkmak, daha geniş kapsamlı bir çalışma içine girmektir.  İşte, 'İTTİHADUL ULEMA Birliği' İslam dünyasının her bölgesinden ilim ve düşünce adamlarını bir araya getirmek maksadıyla kurulmuş. Bugünün İslam dünyasının büyük alimi üstad Prof. Dr. Ali Karadaği'nin de bulunduğu ümmetin âlimlerini bir araya getiren İTTİHADUL ULEMA Birliği, bu ümmetin vahdeti için bir ön adım olma yolunda adım atmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

İnsanlığın, çağdaş cahiliye karanlığından yeniden İslam'ın aydınlığıyla kurtulacağını belirten Arvasi, bunu da Resûlullah'ın varisi olan davetçi âlimlerin yapacağını kaydetti. Arvasi, bu âlimlerin de bu mübarek davaya odaklanmış İslam medreselerinden yetişeceklerini dile getirdi.

Arvasi, "Bizi bir ve beraber yapacak olan enerjiyi, yine ve yeniden, peygamber varisi, Rabbani, davetçi âlimlerden alacağız. O âlimleri de gerekli donanıma sahip medreselerden yetiştireceğiz. Dolayısıyla sosyal barış, yardımlaşma ve dayanışmanın da teminatı; vasat ümmet anlayışına sahip Rabbani medreselerdir." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55