,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Meksika ve Şili, Filistin'deki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdı

Meksika ve Şili, Filistin'deki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdı
Meksika Dışişleri Bakanlığı, olası suçların araştırılması için Şili ile birlikte Filistin Devleti'nin durumunu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne havale ettiğini söyledi.

Meksika ve Şili, Filistin Devleti'nin durumunu Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcısına, kendi yetki alanı dahilindeki muhtemel suçların soruşturulması için gönderdi.

Meksika Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre başvuru, Uluslararası Ceza Mahkemesi Tüzüğü'nün ilgili maddelerine dayanıyor.

Bu maddeler, bir Taraf Devletin, Mahkemenin yargı yetkisine giren bir veya daha fazla suçun işlenmiş gibi göründüğü bir durumu savcıya sevk etmesine olanak tanıyor ve savcıdan, bir veya daha fazla kişinin bu tür suçları işlemekle suçlanıp suçlanmayacağını belirlemek için durumu soruşturmasını talep edebiliyor.

Özellikle sivil hedeflere yönelik şiddetin son dönemde artmasıyla ilgili artan endişe nedeniyle bu tedbirin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Güney Afrika'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde açtığı davanın da takip edildiği bildirildi.

Avrupa Parlamentosu Gazze'de "kalıcı ateşkes" için oy kullandı

Öte yandan Avrupa Parlamentosu bugün, Gazze'de kalıcı ateşkes ve yardımın girişi çağrısında bulunan "bağlayıcı olmayan" bir kararı oyladı.

Euro News web sitesi, Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki Parlamento genel kurul toplantısında 72 üyenin çekimser kaldığı, 131'e karşı 312 oyla "bağlayıcı olmayan" bir karar taslağını onayladığını bildirdi.

Kararda Parlamento ilk kez "kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu ve web sitesine göre bunun "Gazze'deki tüm rehinelerin serbest bırakılması ve HAMAS'IN silahsızlandırılması" yoluyla başarılması öngörüldüğü savunuldu.

İrlanda Parlamentosu Başkanı: Gazze'deki durumdan son derece endişe duyuyoruz

Ayrıca İrlanda Parlamentosu Başkanı Sean O. Virgil de Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumdan son derece endişe duyduklarını belirterek, "Netanyahu Gazze'deki durumu takip ederken bireysel düşünüyor ve dünyanın ne söylediğini dinlemiyor. Avrupalı ​​ortaklarımızı israile silahlarını bir kenara bırakması için baskı yapmaya çağırıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55