,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Mehmet Yavuz: "Türkiye misli ile mukabelede bulunmalı"

Mehmet Yavuz: "Türkiye misli ile mukabelede bulunmalı"
ABD’nin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, alınan bu son kararların İslam ülkelerine yönelik kuşatmanın bir devamı niteliğinde olduğunu kaydetti.

ABD’nin Türkiye’nin iki bakanı hakkında yaptırım kararlarına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Türkiye’nin bu konuda evleviyetle mütekabiliyet esasını göz önünde bulundurarak misli ile mukabelede bulunması gerektiğini belirtti.

ABD’nin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı almasına yönelik tepkiler devam ediyor. ABD’nin yaptırım kararına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, alınan bu son kararların İslam ülkelerine yönelik kuşatmanın bir devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

ABD’nin Türkiye’de meydana gelen tüm darbelerin arkasında olduğunun 15 Temmuz ile birlikte ifşa olduğuna dikkat çeken Yavuz,  bu yaptırım kararına karşılık Türkiye’nin geri adım atmaması gerektiğini söyledi.

Yavuz, "Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye 1952 yılından bu yana NATO’ya üyedir. Türkiye’de meydana gelen bütün darbelerin ardında Amerika’nın güdümündeki NATO’nun etkisi herkesçe biliniyor. 15 Temmuz ile birlikte Amerika’nın darbelerdeki rolü açıkça ifşa olmuştur. Bu tarihi gerçekleri de göz önünde bulundurarak; Türkiye’nin son yaptırım kararlarına karşı hiçbir şekilde geri adım atmaması gerekir. Atılacak bir geri adım Türkiye’nin hezimeti ve zilleti anlamına gelecektir." dedi.

Türkiye’nin bu konuda evleviyetle mütekabiliyet esasını göz önünde bulundurarak misli ile mukabelede bulunması gerektiğini belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Türkiye’deki Amerikan üslerinden tercihen İncirlik Üssünün kapatıldığı kararı hükümetçe alınmalı zaten Amerika tarafından fiilen sona erdirilmiş olan stratejik ortaklık meselesi Türkiye tarafından tek taraflı olarak sona erdirildiği ilan edilmeli. Ve Türkiye Küresel Haydut Amerika’nın hedefinde bulunan özellikle İslam ülkeleriyle bir dayanışma içerisine girmeli. Ve dünya çapında Küresel Haydut Amerika’ya karşı bir küresel bir direniş cephesi geliştirmelidir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55