,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Mehmet Yavuz: “Anayasada dil ve din yasaklarını ortadan kaldırmanın çabası içinde olacağız”

Mehmet Yavuz: “Anayasada dil ve din yasaklarını ortadan kaldırmanın çabası içinde olacağız”
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, Van'da bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 27’nci Dönem Van Milletvekili Aday Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, "Önce insan, öncelik adalet" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Van’da partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yavuz, “Mecliste milletimizin temsilcisi olursak anayasada dil ve din yasaklarını ortadan kaldırarak memleketin normalleşmesi için üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, Van'da bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 27’nci Dönem Van Milletvekili Aday Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, "Önce insan, öncelik adalet" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan aday tanıtım programında bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, kâinatın yaradılış gayesinin insan olduğunu, medeniyetlerin de insan ölümlerinin olmadığı yerde var olduğunu belirtti.

“Akan kanı durdurmaktan daha büyük bir siyaset bilmiyoruz”

Yavuz, “Siyasetler her ne kadar haklı olurlarsa olsunlar, ortaya koydukları siyasetle insanların ölümlerine sebebiyet veriyorlarsa o siyasetin bir kıymeti yoktur. İnsan ölümlerinin kolaylaştığı yerde devletin, siyasetin, hakkın ve hakkaniyetin kıymeti olmaz. İşte HÜDA PAR'ın siyasetteki hedefi budur. Bizler, akan kanı durdurmaktan daha büyük bir siyaset bilmiyoruz." diye konuştu.

“Gençlerin eline silah veren dostumuz değildir”

Parti olarak adaleti esas alan bir politika izleyeceklerini aktaran Yavuz, "Gençlerin eline silah veren dostumuz değildir. Bizim her ne kadar haklı davamız olursa olsun onu siyaset yoluyla gündeme getireceğiz, onu siyasetin gündemine taşıyacağız, siyasi yollarla çözeceğiz. Geçlerimiz ölmesin ve öldürmesinler. Dolayısıyla kanı, ölümü ve kini netice veren bir siyaset anlayışını reddediyoruz. Çocuklarımızın eline silah değil, bir eline kalem, bir eline kitap verelim. Yazsınlar, okusunlar, memleketlerindeki siyaseti Ankara'nın merkezine taşısınlar. Ölmesinler, öldürmesinler." dedi.

“Bir yerde adalet yoksa orada zulüm vardır”

HÜDA PAR'ın milletin sesi ve nefesi olacağının altını çizen Yavuz, “Adalet kâinatın üzerinde kurulan düzendir. Adaletin tersi zulümdür. Bir yerde adalet yoksa orada zulüm vardır. Adalet, hak ettiğine hakkını kesintisiz teslim etmektir. Peki, haklar denir?  Beş esası koruma altına almaktır. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun Allah onu yaratmış ise mesele bitmiştir. Canını, malını, namus ve akıl emniyetini garanti altına almaktır. İşte HÜDA PAR için adalet budur. Selçuklulardan dönemimize kadar hiç kimse dil yasağı getirmemişti ama cumhuriyetle birlikte dil yasakları geldi. Dil bir haktır ve Allah ayetinde ‘ben bu hakkı kullanıma vermişim’ diyor. O zaman her insanın kendi ana dilini hayatın her alanında, eğitimde, sağlıkta, siyasette kullanması onun hakkıdır. Hiç kimse bu hakkı engelleyemez.” ifadelerini kullandı.

“TBMM’de Kürtçe bilinmeyen bir dil olarak geçiyor”

Kirlenmiş siyaseti temizlemek için yola çıktıklarını vurgulayan Yavuz, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bir insanın ana dili ana sütü gibi ak ve paktır. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisinde birkaç Kürtçe söz konuşulduğu zaman bilinmeyen bir dil olarak tutanaklara geçiyor. HÜDA PAR olarak diyoruz ki, neden bu memleketin milyonlarca vatandaşının kullandığı bir dil bilinmeyen bir dil olarak kayıtlara geçiyor. HÜDA PAR Kürt dili meselesini bu ülkeden kaldıracaktır. Çünkü bu hakkı bize veren hakkın kendisi olan Allah’tır. Diyorlar ki, ‘siyaset dürüst insanların işi değildir, kirlenmiştir kirli insanlar siyaset yapar.’ Bize göre ise siyaset Arapça bir kelime, Kur-ani bir kavram, İslami bir kavramdır. Kendi zamanında bütün Peygamberler kendi bölgelerinin idarecileriydi. Eğer birileri siyaseti kirletmişse, temizlik imandandır, bu siyaseti de temizleyeceğiz inşallah.”

“HÜDA PAR'ın Mecliste olması memleketin ve milletimizin faydasınadır”

HÜDA PAR’ın halk için büyük bir şans olduğunu dile getiren Yavuz, “Yerel ikrarlara yaptıkları güzel hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Ancak şu eksik bıraktıkları, yapmadıkları veya yapamadıkları hususlarda HÜDA PAR milletin arasında dolaşarak, onların sesi ve nefesi olacağını ve mecliste bunları korkmadan cesur bir şekilde, nazik bir üslup kullanarak, silah kullanmadan, çocukları öldürmeden ve öldürtmeden bu sorunları giderecektir.” dedi.

“Anayasada dil ve din yasaklarını ortadan kaldırmanın çabası içinde olacağız”

Ülkenin en acil ihtiyacının yeni bir anayasa olduğuna işaret eden Yavuz, “Yeni bir anayasa yapılması sürecinde aktif rol üstleneceğiz. Mecliste milletimizin temsilcisi olursak anayasada dil ve din yasaklarını ortadan kaldırarak memleketin normalleşmesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisinde olacağız. HÜDA PAR'ın mecliste olması memleketin ve milletimizin faydasınadır. Çünkü biz doğruları, hakkı ve hakkaniyeti korkmadan dile getireceğiz. Memleketi çatışma ortamına sürükleyecek her türlü ortamdan uzak kalacağız. Bu şekilde sorunların çözüleceğini ispat edeceğiz. Dinimizle, kimliğimizle insan onuruna yakışır bir ekonomik hayatı bu millete hediye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Artık, herkes HÜDA PAR’ı tanıyor ve amacının ne olduğu biliyor”

Daha sonra programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Van milletvekili adayı Rasim Sayğın, artık herkesin HÜDA PAR’ı tanıdığını ve amacının ne olduğu bildiğini söyledi.

HÜDA PAR’ın her zaman halkın yanında olduğunu kaydeden Sayğın, “6-8 Ekim olayları oldu bu olaylar milletin canı, malı, namusu, aklı hep bu olaylarla tehdit altına girdi her taraftan şehirlerimiz yakıldı, masum insanlara kıyıldı. Devlet dahi üç gün boyunca ortalıkta yoktu. Bizler halkımıza verdiğimiz sözle canımızı hiçe sayarak bulunduğumuz alanlarda olayların daha da büyümemesi ve saldırıların durması adına çalıştık. Bizler bu olaylarda şehit Yasin Börü gibi canlarımızı bu millete feda ettik. Yine çukur siyaseti dediğimiz olaylar bölgemizde yaşandı, açılan çukurlarda binlerce insanımız can verdi. Biz yine bu olaylara karşı çıktık, haksızı topluma teşhir ettik. Hazırladığımız raporlarla, alanda yaptığımız çalışmalarla yine biz milletimizin yanında durduk.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Van Âlimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Ali Arslan’ın okuduğu dua ile misafirler iftarını açtı. Program iftar yemeğinin ardından adayların halka tanıtımı ile sona erdi. (İLKHA)

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

Baykal GATA'ya sevkedildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55