,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

MAZLUMDER: Mısır'daki darbeci yönetim tarafından verilen idam kararları durdurulmalı

MAZLUMDER: Mısır'daki darbeci yönetim tarafından verilen idam kararları durdurulmalı
​​​​​​​Mısır'da tutuklu bulunan Müslüman Kardeşler üye ve liderlerine verilen idam kararını değerlendiren MAZLUMDER, darbe mahkemelerinde verilen kararların hiçbir meşruluğunun olmadığını belirtti.

​​​​​​​Mısır'da tutuklu bulunan Müslüman Kardeşler üye ve liderlerine verilen idam kararını değerlendiren MAZLUMDER, Sisi yönetimini verilen karardan derhal dönmeye, başta Türkiye olmak üzere uluslararası toplumu idamların uygulanmasını engellemek konusunda inisiyatif almaya, yaşanan zulme sessiz kalmamaya davet etti.

Konuya ilişkin MAZLUMDER'den yapılan yazılı açıklamada; "Mısır'da 2013 yılında gerçekleşen askeri darbe sonrası Rabiat'ul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı gösteriler nedeniyle yapılan yargılamalarda, 80 yaşında bulunan İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile Hukuk ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el Biltaci'nin de aralarında bulunduğu 8 İhvan ve Cemaat-ül İslamiyye mensubu idama mahkûm edildi. Karar, darbe sonrası kurulan ve temyiz yolu açık bulunmayan Olağanüstü Devlet Yüksek Güvenlik Mahkemesi'nce verildi. Askeri darbe ardından yapılan yargılamalar neticesinde pek çok İhvan mensubu idama mahkûm edilmiş, bunların bir kısmının infazı gerçekleştirilmiş, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, çelik tel çekili cam bir kafes içinde bulunduğu duruşma sırasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiştir. Askeri darbenin üzerinden geçen süre zarfında Mısır; serbest seçimlerin yapılmadığı, cunta mahkemeleri eliyle muhaliflerin cezalandırıldığı, Hüsnü Mübarek dönemini dahi aratır bir hale gelmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Mısırlı muhaliflere ülke içinde hayat hakkı tanınmazken uluslararası toplum yaşanan hak ihlalleri karşısında derin bir sessizliğe gömülmüştür. Hatta birtakım ülkeler, halkın iradesini hiçe sayarak yönetime el koyan cuntayla kurduğu sıcak ilişkilerle yaşanan zulümleri destekler ve meşrulaştırır bir pozisyonda yer almıştır. MAZLUMDER olarak, -Darbe mahkemelerinde verilen kararların hiçbir meşruluğu bulunmadığını tekrar ifade ediyor, -Darbeci Sisi yönetimini bu karardan derhal dönmeye, -Başta Türkiye olmak üzere Uluslararası toplumu idamların uygulanmasını engellemek konusunda inisiyatif almaya ve yaşanan zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55