,
  • BIST 10047.74
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

MAZLUMDER: "Mahkemeler iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa atıp sorunu çözmelidir"

MAZLUMDER: "Mahkemeler iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa atıp sorunu çözmelidir"
28 Şubat mahpuslarının serbest bırakılması için MAZLUMDER, Çağlayan adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında mağdurların haklı taleplerine kulak verilerek sorunlarının yetkili merciler tarafından çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

Her ayın 28'inde 28 şubat mağdurları için basın açıklaması düzenleyen MAZLUMDER, mağdurların haklı taleplerine kulak verilerek sorunlarının yetkili merciler tarafından çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

28 Şubat mahpuslarının serbest bırakılması için bugün 21'inci eylemini gerçekleştiren MAZLUMDER, Çağlayan adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa atarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak mevcut sorunu çözmeye davet etti.

Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ali Öner, "28 Şubat darbesini yapanlar 'Bu eylem bin yıl sürecek!' demişleri. Daha sonra gelen iktidarlar her ne kadar sorunun bittiğini söyleseler de şu anda içerde olan mahpuslar ve yaşanan mağduriyetler gözönüne alındığında 28 Şubat'ın hala tüm ağırlığıyla devam ettiğini bize göstermektedir." dedi.

"28 Şubat darbesi hala insan öğütmeye devam ediyor"

MAZLUMDER adına basın açıklamasını okuyan Mevlana İbrahim Asım Bilir, teşebbüsün ötesine geçip gerçekleşmiş bir darbe olarak gündeme oturan 28 Şubat darbesinin hala insan öğüttüğüne dikkat çekti.

Bilir, "20-25 yıldır cezaevlerinde olan mahpusların aileleri cezaevi yollarında süründürülürken, çocuklar babasız büyümek, anneler çocuklarına hasret bir ömür sürdürmek zorunda kalırken yeni bir yıla girdik. Beraat etmesi gerekirken bir torba dosyaya dahil edilen, en ağır yorumda bile 'Adli nitelikli süreli hapis' cezası alması gerekirken 'siyasi nitelikli müebbet hapis' cezası verilen, oynanmış dijital kayıtlarla cezalandırılan, avukatsız ve işkenceli sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan, toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyada gösterilen 28 Şubat mahpuslarına özgürlük talebiyle bir kez daha karşınızdayız." diye konuştu.

Bilir, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Defalarca vurguladığımız üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan 28 Şubat mahpuslarının hak taleplerine kulak vermek ve bu talebin gereğini yerine getirmek başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir. MAZLUMDER olarak, brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa atarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz. 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." (İLKHA)

Tuzla tersaneler bölgesinde gemi yangını: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla tersaneler bölgesinde gemi yangını: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla tersaneler bölgesinde gemi yangını: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla tersaneler bölgesinde gemi yangını: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla tersaneler bölgesinde gemi yangını: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla tersaneler bölgesinde gemi yangını: 2 ölü, 11 yaralı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55