,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

MAZLUMDER: İnsanlık 2021 yılında da huzur bulamadı

MAZLUMDER: İnsanlık 2021 yılında da huzur bulamadı
MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, "Dünya üzerinde yaşayan 8 milyondan fazla nüfusu geçen insanlık alemi ne yazık ki 365 günlük koca bir yıl olan 2021 yılında da huzur ve güveni bulamadı." dedi.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, düzenlediği basın açıklamasıyla 2021 yılını değerlendirdi.

Taş, 2021 yılında iç savaşların yaşandığı, katliamlar, kötü yönetim, göçler, ötekileştirme, etnik, dini ve siyasi ayrım suçları sebebiyle on binlerce insanın mağduriyet yaşadığı ve yaşamaya da devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'de de 2021 yılında insanlık vicdanını derinden yaralayan olayların yaşandığını söyleyen Taş, "Adaleti ve liyakati özlediğimiz ülkemizde, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yönelik cinayet ve kötü muamelelerin bir türlü önüne geçemedik. Canları önce Allah'a sonra bize emanet olan sığınmacılara yönelik öldürme, yaralama, mala ve cana zarar vermeye yönelik saldırılara çoğu zaman idarecilerimizin ön görememe ya da ihmali, zamanında tedbir alamaması sebebiyle engel olamadık.

Haklarında hukuki bir işlem yapılmadan ya da T.C. mahkemelerinin verdiği beraat kararları dikkate alınmayarak önceki yıllarda görevden alınan kamu personeli görevine döndürülmedi, özel sektörde işe girmelerine de engeller çıkarılmaya devam edildi." şeklinde konuştu.

video

"28 Şubat mazlumlarının yeniden yargılanarak özgürlüklerine kavuşma taleplerine Adalet Bakanlığı, hükümet ve TBMM'de kulak asan olmadı"

Taş, "Üzerinden 28 yıl geçen Sivas olayları mazlumları, üzerinden 24 yıl geçen 28 Şubat mazlumlarının yeniden yargılanarak özgürlüklerine kavuşma taleplerine Adalet Bakanlığı, hükümet ve TBMM'de kulak asan olmadı. Cezaevlerinde ölüme terk edildiler. Sayıları 10 bine yaklaşan genç yaşta evlilik mahpuslarının yeni bir hukuki düzenleme ile ailelerine kavuşma talepleri siyasiler tarafından dikkate alınmadı. Yurtdışı çıkış yasağı konularak dışarıdan yargılanmaları mümkün iken cezaevlerinde ömür tüketen zanlıların çilesine çözüm üretilmedi, çileleri devam ediyor. Yaşları oldukça ilerleyen, hayatlarını devam ettirmekte zorlanıp bakımları cezaevi yönetimlerine yük olan mahkumların cezaevlerinde ölümü beklemelerine ne yazık ki çözüm bulunamadı." dedi.

Son yıllarda gelişen teknik imkanlarla faili meçhul kalmış birçok suçun aydınlatılabildiğini söyleyen Taş, "28 Aralık 2011’de Uludere de 33 vatandaşımızın hava kuvvetleri uçaklarınca bombalanıp katledilmesinin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin ve uçağı düşürülerek katledilen Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in katilleri bulunup adalet önünde hesabı sorulamadı."

 Dünyadaki insan hakları ihlallerine de değinen Taş, "Ülkemizde bu ve bunun gibi insanlığın çözüm beklediği adaletsizlikler yaşanırken dünyanın birçok ülkesinde de insanlığa yönelik ihlaller 2021 yılı boyunca da devam etti. Rüya ülkeler zannedilen Batı Avrupa, ABD ve Kanada gibi ülkelere Afrika, Asya ve Güney Amerika'dan sığınmacı akınları devam etti. Binlerce belki on binlerce sığınmacı Akdeniz’de, Ege Denizinde derme çatma bot ya da teknelerinin batması ile denizlerde kayboldular. Binlercesi Afrika çöllerinde yok oldular, binlercesi de Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD sınırında sıcak ve soğukta hayatlarını kaybettiler, kaybetmeye de devam ediyorlar." açıklamasında bulundu.

"2021 yılında on binlerce insan açlık, susuzluk, ilaçsızlık ve güvensizlik sebebiyle mazlum ve mağdur duruma düşmüştür"

Afganistan'da ABD işgali ve işgalin sona ermesinin ardından açlık, yoksulluk ve iç sıkıntılar çektiğini belirten Taş, "Doğu Türkistan'da Çin Halk Cumhuriyeti'nin asimilasyon ve kötü muamelesi sebebiyle, Myanmar’da darbecilerin sivil halka yönelik kötü muamele ve soykırımı sebebiyle, Hindistan ve Keşmir'de Müslümanlara yönelik Hindu ve yönetimin baskısı sebebiyle, Yemen'de iç çatışmalar sebebiyle, Suriye'de işgalci ABD, Rusya, rejim ve Haşdi Şabi milislerinin saldırıları ile Libya’da işgalcilerin ve onların ülkedeki uzantılarının sivil halka yönelik saldırıları ile Filistin'de İsrail yönetimi ve Yahudi yerleşimcilerin insanlık dışı saldırıları ile Sudan, Somali, Nijer, Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinde silahlı örgütlerin saldırıları ve iç çatışmalarda 2021 yılında on binlerce insan açlık, susuzluk, ilaçsızlık ve güvensizlik sebebiyle mazlum ve mağdur duruma düşmüştür." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55