,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

MAZLUMDER: "ABD'nin işgali sistematik hale getirmesi kabul edilemez"

MAZLUMDER: "ABD'nin işgali sistematik hale getirmesi kabul edilemez"
Sömürgeci ABD Başkanı Trump'ın kararına tepki gösteren MAZLUMDUR, ABD'nin işgali sistematik hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

​ABD'nin Golan Tepeleri kararına tepki gösteren MAZLUMDER, ABD'nin işgali sistematik hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Emperyalist ABD'nin, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni işgalci siyonstlere verme kararını tanımasının ardından her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Sömürgeci ABD Başkanı Trump'ın kararına tepki gösteren MAZLUMDUR açıklama yaparak, ABD'nin işgali sistematik hale getirilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

MAZLUMDER'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trump’ın bu tavrı, işgali sistematik hale getirmek ve Filistin halkının yaşam ve mülkiyet haklarına tecavüz etmek demek olacaktır. Gazze’de israil işgal güçleri tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen sistematik şekilde yapılan katliam ve insan hakları ihlallerinin hız kazandığı bir süreçte, ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri'nde 'Siyonist israilin Egemenliğini Tanıması' kabul edilemez bir tutumdur. MAZLUMDER olarak, 1967 yılından beri işgal altında tutulan ve 1981'de uluslararası kararlara rağmen ilhak edilen Golan Tepeleri’ndeki bu tavrın, İsrail işgalini kalıcılaştırmaya ve yaygınlaştırmaya dönük açık bir girişim olarak kabul ediyor ve bu girişimi şiddetle kınıyoruz."

Golan Tepelerinin işgali bölge halkını ciddi tehditlerle karı karşıya bırakacağı vurgulanan açıklamada, "Bunca yıllık işgal sürecinde Arap, Çerkes ve Türkmen halklarını Golan’dan sürerek demografik yapıyı değiştiren işgal rejimi, kalmakta ısrar eden bölgenin asıl sakinlerine yönelik sosyal, siyasal, ekonomik ayrımcılık ve baskı politikalarını yürürlüğe koyarak insan hakları ihlallerini rutinleştirmiştir. Bunun sonucu olarak, gündelik hayatı baskı ve zorluk altında sürdüren birçok halk kesiminin,  bölgedeki işgal güçlerinin askeri hareketliliğinden dolayı sürekli can güvenliği sorunu yaşayarak -tıpkı Gazze’deki gibi- emniyette olamayacaklarını ve bölge halkının ciddi tehditlerle karşı karşıya kalacağını belirtmek isteriz." denildi.

Açıklamanın devamında "israil işgal rejimi, gasp ettiği toprakları boşaltmasını öngören BM Güvenlik Konseyi kararlarını tanımazlıktan gelmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir uluslararası yaptırıma uğramamıştır. ABD desteğindeki israil işgal rejiminin, bölgedeki karışıklıkları kendileri için fırsata çevirmeye dönük bu eylemlerine karşı, başta İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri olmak üzere tüm bölge devletlerini, birlikte tavır geliştirmeye ve bu yayılmacı siyasete son vermeye yönelik ortaklaşa bir süreç başlatmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda şu çağrıda bulunuldu: "MAZLUMDER olarak, öncelikle israil ile siyasi, askeri, ticari, diplomatik ve akademik her türlü ilişkinin kesilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55