,
  • BIST 10007.32
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Mardin’de "Yemen halkıyla dayanışma programı" düzenlendi

Mardin’de "Yemen halkıyla dayanışma programı" düzenlendi
Mardin’de “Yemen'e sahip çık” sloganıyla "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma" programı gerçekleştirildi.

Mardin’de "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma" programı düzenlendi.

Mardin’de “Yemen'e sahip çık” sloganıyla "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma" programı gerçekleştirildi. Artuklu ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen program Hüseyin Çaktır’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi ve ezgiler seslendirildiği programda Yemen halkı için dualar edildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, Yemen ile birlikte olmanın Allah’ın çağrısına icabet olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Yemenli mazlumlarla dayanışma içerisinde olmak aslında Lebbeyk Allahumme Lebbeyk demektir. Allah’ın çağrısına icabet etmektir, Kur’an-a ve Resulullaha uymaktır. Allah-u Teâlâ Kur’an da ‘Ey İman edenler! Allah’ın yardımcıları olun.’ diye buyuruyor. Yani Allah’ın dininin, Allah’ın kitabı Kur’an’ın, aziz İslam’ın mukaddesatını savunun. Zulme ve saldırıya uğrayan Müslümanların yardımına koşun, Hükümleri çiğnenen Kur’an’ın yardımına koşun, kanları oluk oluk akan bebeklerin, çocukların ve kadınların yardımına koşun. Evlerinde, mescitlerde, okullarda, hastanelerde bombalara füzelere hedef olan bedenleri parça parça olan parçaları etrafa saçılan toplanıp torbalara konulan o gariplerin, yetimlerin şehitlerin yardımına koşun.”

İslam ülkelerinde yapılan tüm katliamların arkasında emperyalist güçlerin olduğunu belirten Şirin, “Amerika’nın, İsrail’in ve İngiltere’nin habis ve melun uşağı Suudilerin ve müttefiklerin saldırılarına karşı mazlum kardeşlerinizin yanında bulunun. Bu Allah’ın emridir, Kur’an’ın çağrısıdır. Vaizler, hatipler, hocalar, gerçekten Kur’an’ın hükmünü atlasalardı, insanları Yemen için ayağa kalkmaya ve seferber olmaya çağırılardı. Sadece Yemen için değil, zulme uğrayan tüm Müslümanlar ve saldırıya uğraya tüm İslam beldeleri için dayanışma içerisine olmaya çağırırlardı. Katliamı yapan hep aynı güçler. Atılan bombalar hep aynı bombalar. Hepsinin arkasında Amerika, İsrail, İngiltere, Fransa var ve ne yazık ki hepsinin arkasında kendisini Mekke ve Medine’nin hizmetçisi olarak tanıtan ama gerçekte Mekke ve Medine’nin haini Suudi rejiminin eli var.” diye konuştu.

Program İsmail Avcı tarafından okunan duanın sona erdi.

Programa; HÜDA PAR GİK üyesi İnan Sur, Mardin İl Başkanı Burhan Aydın, Araştırmacı Yazar Mahmut Kılınç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55