,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Mardin'de "Ümmetin Tufanı Yürüyüşü" düzenlendi

Mardin'de "Ümmetin Tufanı Yürüyüşü" düzenlendi
Mardin'de Kudüs Platformu tarafından "Ümmetin Tufanı Yürüyüşü" ve basın açıklaması düzenlendi.

Gazze ve Filistin'de katliam ve soykırım, 4'üncü ayına girerken dünyanın sessiz kalmasına ve israilin saldırılarına tepkiler de 4 aydır aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Türkiye'nin farklı farklı illerinde devam eden gösteri, yürüyüş ve basın açıklamalarına halk destek verirken yöneticilerden de hassasiyet bekleniyor.

Bu minvalde Mardin merkez Artuklu ilçesinde de cuma namazı çıkışında basın açıklaması düzenlendi, yürüyüş yapıldı.

Siyasi Parti temsilcileri, STK'lar ile kadın ve çocuk onlarca kişinin katıldığı basın açıklaması Huzeyfe El Hatib'in Filistin ve Gazze için yaptığı dua ile başladı.

Basın açıklaması metnini Mardin STK Platformu Sözcüsü Necmettin Başboğa okudu.

"İzzet ve şerefini koruyan Ehl-i Gazze, bu ağır ve orantısız saldırılara rağmen teslim olmamaktadır"

Basın açıklaması metnine besmeleyle başlayan Başboğa, "Kıymetli kardeşlerim, siyonist israilin, masum ve sivil Gazze halkına yönelik vahşi saldırıları yaklaşık 4 aydır aralıksız devam etmektedir. Küresel emperyalist güçlerin tam desteği ve Müslümanların acizliği nedeniyle israil şımarık ve pervasız şekilde katliamlarını sürdürmektedir. İzzet ve şerefini koruyan Ehl-i Gazze, bu ağır ve orantısız saldırılara rağmen teslim olmamakta ve siyonistlere boyun eğmemektedir. israil, bütün insanlık vicdanında katil, zalim, barbar ve kötü olarak mahkûm edilmektedir. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başvurusu ile siyonist israil, Uluslararası Adalet Divanı tarafından insanlığa karşı işlenen suçlar ve soykırım suçlamasıyla yargılanmaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin bu girişimini çok değerli görüyor; Nelson Mandela'nın varislerini kutluyor ve destekliyoruz. İnsanlık vicdanında mahkûm edilen siyonist israilin, Uluslararası Ceza Mahkemesinde de soykırımcı olarak mahkum edilmesini ve haydut savaş kabinesi üyelerinin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca başta Türkiye olmak üzere, tüm İslam ülkelerinin ve gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyen devletlerin bu süreçte elindeki bilgi ve belgeleri mahkemeye sunarak adaletin tecellisi için katkıda bulunması gerekmektedir." dedi.

"İsrailin katliamlarına karşı durmak hem dini hem hukuki hem insani hem de vicdani tarafta yer almaktır"

İsrailin karşısında durmanın dini, hukuki ve insani olduğunu ifade eden Başboğa, sözlerine şöyle devam etti:

"Gazze halkına yönelik katliamların sayılara ve istatistiklere indirgenmesine asla izin vermeyeceğiz. Gazze ve Filistin meselesi bir özgürlük, hukuk ve onur meselesidir; asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Vahşi israil katliamlarla, işgallerle, sürgünlerle ve suikastlerle daha çok güvensiz olacak ve yalnızlaşarak hezimete yuvarlanacaktır. Bugün israilin katliamlarına karşı durmak hem dini hem hukuki hem insani hem de vicdani tarafta yer almaktır. israilin barbarca ve hukuksuzca işgal ve saldırılarına göz yummak veya razı olmak ise zalimlerle, canilerle ve haydutlarla beraber olmaktır. Tarih ve insanlık şahit olsun; Bizler, Mardin olarak haklı ve onurlu mücadelesinde mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında ve vahşi siyonist çetelerin karşısında saf tutuyoruz. Filistin ve Kudüs'e destek etkinliklerimiz bir süreklilik içinde inşallah kesintisiz devam edecektir."

Basın açıklamasının ardından 15 Temmuz Şehitler Parkından başlayıp oradan Artuklu Belediyesi önüne giden ve 15 Temmuz Şehitler Parkında son bulunan yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte kalabalık sık sık tekbirler getirerek israile lanetler okudu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55