,
  • BIST 9960.89
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 27 °C

Mardin’de STK’lar "Filistin için Duaya" durdu

Mardin’de STK’lar "Filistin için Duaya" durdu
Mardin’de STK’lar, Filistinli Müslümanların başlattığı "Aksa Tufanı Operasyonu" için yatsı namazından sonra buluşup zaferleri için dua ettiler.

Siyonist işgal rejiminin yıllardır Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere karşı yaptıkları zulüm ve boykotlara karşı "Aksa Tufanı Operasyonu" Hamas tarafından başlatıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Mardin merkezde de, başlatılan operasyon ve mücahitlerin başarıları için dua edildi.

Şakir Nuhoğlu Camii'nde kılınan yatsı namazının ardından halk, cami önünde toplandı.

Basın açıklamasına; STK’ların temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını Mardin STK Platformu dönem sözcüsü Necmettin Başboğa okudu.

“Ahdimizi yenilemek için toplandık”

100 yılı aşkın bir süredir, kanayan yara olan Filistin meselesinde sadece boykot etmek veya kınamak için değil siyonist işgal rejimi denen korku örgütünün hegemonyasının yıkılmasından ötürü şükretmek ve yüce Rablerine dua etmek için toplandıklarını belirten Başboğa, Mardin’in en büyük meydanından hazır olduklarını haykırdıklarını söyledi.

Başboğa, basın açıklamasına şöyle devam etti: “Bu akşam sizlerle 100 yılı aşkın bir süredir, kanayan yaramız olan Filistin meselesinde sadece boykot etmek veya kınamak için değil İsrail denen korku örgütünün hegemonyasının yıkılmasından ötürü şükretmek ve yüce rabbimize dua etmek için toplandık. Yüzlerce yıl kâinatın birçok yerinde Allah’ın rızasını kazanmak adına, adım atmadık yer bırakmayan, nerede bir mazlumiyet varsa orada bulunan ve kanının son damlasına kadar hakkı müdafaa eden ecdadımızın yolunda yürümek hatta koşmak hatta sürünmek üzere olan ahdimizi yinelemek için toplandık. Nasıl ki dün Şeyh Ahmet Yasin tekerlekli sandalyeden tüm Siyonistlere meydan okuduysa, nasıl ki Hasan El Benna Mısırdan başlayan mücadelesinde, Filistin’e çözüm üretmekten geri durmadıysa, Nasıl ki Erbakan tek başına Siyonizm ile mücadele ettiyse, nasıl ki şuan Filistin sokaklarındaki sabi diyebileceğimiz çocuklar analarını babalarını kaybetmekten, yaralanmaktan hatta ve hatta şehit olmaktan çekinmiyorlarsa, bizde bugün Mardin’in en büyük meydanından haykırıyoruz! Biz Hazırız! Biz Hazırız! Biz Hazırız!”

Filistin’in uluslararası hukuka uygun olarak topraklarını geri alma mücadelesini ‘sivil katliamı’ olarak dünyaya lanse edilmeye çalışıldığını belirten Başboğa, “İşgalci israil yıllardır yaptığı gibi bilgi krizi üretmeye ve algı operasyonlarına devam etmektedir. Hamas’ın silahlı kuvvetleri olan İzzeddin El Kassam tugayları bu sabah Uluslararası Hukuka göre Filistin’e ait olan ve silahlı yerleşimciler tarafından işgal altında olan Gazze sınır hattında bir karşı saldırı başlatmıştır. İsrail, işgale ve hak ihlallerine rağmen bu saldırı hakkında sivil katliamı naraları atmaya, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye devam etmektedir. Şu gerçek unutulmamalıdır ki İsrail, Filistin halkının hakkı olan toprakları gasp etmektedir. Ve bu eylem sivil halka bir saldırı değil silahlı yerleşimcilere karşı bir savunmadır. Uzun yıllardır abluka altında olan Gazze halkı psikolojik buhrana ve birçok ağır yaptırıma maruz bırakılmaktadır. İsrail tarafının kafalarına estikçe başlattıkları ve şimdiye kadar binlerce canımızı yitirmemize sebep olan silahlı saldırıları söylemiyoruz bile. İşgalci İsrail medya ağları aracılığıyla Dünya Kamuoyuna, yaptığı zulümleri masum gösterme gayretindedir. Filistinli kadınlara çocuklara dahi merhamet etmeksizin uyguladığı tüm zulümler apaçık ortadır. Ne yaparlarsa yapsınlar tarih boyunca arkasında sığındıkları mazlum millet olma özelliklerini çoktan kaybetmiş olup, her sözlükteki karşılığı ile zalimin ta kendileridir.” dedi.

Son olarak vatandaşları Filistin halkı gibi üzülmeye ve Kudüs’ü dert etmeye davet ettiklerini belirten Başboğa, “Biz, Mardin STK Platformu olarak yıllardır yapılan tüm zulümlerin karşısında durmaya gayret ediyor ve siz kıymetli Mardin halkını da yapılan zulümler, kıyılan canlar, ihlal edilen insan hakları adına üzülmeye, dert etmeye bu bağlamda gayret etmeye davet ediyoruz. 15 Temmuz Şehitler parkından rabbimize; yeryüzündeki tüm mazlumların kurtuluşu, akan kanın durması adına yalvarıyor, buradan ahdimizi bir kere daha yineliyoruz. Vallahi dünyanın neresinde zulüm varsa o zulmün karşısında kanımızın son dalmasına kadar mücadele edecek, zamanımızdan, paramızdan, ilmimizden, ailemizden fedakârlık yaparak cehdimizi sürdüreceğiz Allah’ın izniyle.” şeklinde konuştu.

Kalabalık daha sonra Şakir Nuhoğlu Camiinden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve oradan da tekrar Şakir Nuhoğlu Camiine dönen bir konvoy oluşturdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55