,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Mardin'de kadınlar ziynetlerini, çocuklar kumbaralarını Gazze için bağışladı

Mardin'de kadınlar ziynetlerini, çocuklar kumbaralarını Gazze için bağışladı
Mardin'de kadınlar, HÜDA PAR Mardin Kadın Kolları'nın Gazze halkıyla dayanışma adına Filistin'e ulaştırmak üzere ziynet eşyalarını Umut Kervanı'na bağışlamasına destek verdi. Çocuklar da Gazze için kumbaralarını bağışladı.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanlığının her ilde başlattığı 'Anneler ziynet eşyalarıyla umut oluyor' çağrısına Mardinli anneler ve çocuklar da sessiz kalmayarak destek çıktı.

Kimisi şahsi ziynet eşyalarını bağışlarken kimi de biriktirdiği nakiti Umut Kervanı'na getirdi. Çocuklar da bu hayırdan geri durmamak ve Filistinli akranlarına destek olmak adına kumbaralarını getirerek yardımda bulundular.

Artuklu ilçesindeki Umut Kervanı Derneği önünde bir araya gelen Mardinli kadınlar, ellerindeki ziynet eşyalarını HÜDA PAR Mardin Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde dernek yetkililerine teslim etti.

Destekte bulunan kadınlar, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve aynı zamanda boykotun da unutulmaması gerektiğini ifade ettiler.

Ellerinden geldiğince Gazze ve Filistin'e destek olacaklarını belirten HÜDA PAR Mardin Kadın Kolları başkanı Zeliha Yersiz, Umut Kervanı ile yardımda bulunan kadınlara şükranlarını iletti. 

Yersiz, "Biz şimdiye kadar kavli duamızı yapıyorduk şimdi de fiili duamızı yapmanın bilincinde olarak hanım kardeşlerimiz ellerinden maddi olarak ne geliyorsa katkıda bulundular. Amacımız Allah rızası için oradaki kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa melhem olabilmektir. Bu aslında bütün İslam ümmetinin sorumluluğudur. Hem maddi hemde manevi olarak oradaki kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor." dedi.

"Bacılarımızın, boykotu küçük görmemesi lazım"

Boykotun işgalci israile karşı en güçlü silah olduğuna dikkati çeken Yersiz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Genelde evlerde alışverişi bayanlar yapıyor ve buradan bütün bayan kardeşlerime sesleniyorum; boykotu küçümsemeyin. Bu çağrıya ses verelim. Gerçekten de boykot o lanetlenmiş yahudilerin belini kırıyor. Güçlerini maddiyattan alıyorlar. Bacılarımızın boykotu küçük görmemesi lazım. Gazze'deki katliam duruncaya kadar devam etmelidirler. Bizim alışveriş yaparken verdiğimiz her kuruş oradaki masum, küçücük bedenlere birer kurşun ve bomba olarak gidiyor." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Kadın Kolları'nın yaptığı çağrıya uyarak Gazze'ye destek veren Fethiye Nas, Hülya Titiz, Gülistan Çelik ile Züleyha Akdoğan da HÜDA PAR'a ve Umut Kervanı'na teşekkür ederek boykotu sürdürmenin önemine dikkat çekti.

Sümeyye Nas ile Esma Gültekin isimli çocuklar da kumbaralarını Gazze için bağışlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek yaşıtlarını Gazze'ye destek olmaya davet etti.

Mardin Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdurrahim Özgün, yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek, yardımları Gazze ve Filistin halkına ulaştıracaklarını kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55