,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Mardin Umut Kervanı temsilcisi Akman: Gelin siz de bu manevi şirkete katkınızı sunun

Mardin Umut Kervanı temsilcisi Akman: Gelin siz de bu manevi şirkete katkınızı sunun
3 aylık faaliyet raporunu kamuoyuna sunan ve şu ana kadar 3 bin 328 aile veya kişiye 799 bin 615 TL değerinde yardımda bulunduklarını ifade eden Mardin Umut Kervanı, hayırseverleri de bu manevi şirkete ortak olmaya beklediklerini söyledi.

 

Yardım faaliyetlerine Ramazan ayında ağırlık vererek hızlandıran Mardin Umut Kervanı, 3 aylık faaliyet raporunu açıkladı.

Faaliyet raporunda geçen yılın tümüne yakın bir yardım çalışmasını neredeyse bu yılın 3 ayında gerçekleştirdiklerini belirten Mardin Umut Kervanı temsilcisi Fatih Akman, yardımların çoğunu yurt içinde gerçekleştirirken yurt dışı çalışmalarının da azımsanmayacak derecede olduğunu belirtti.

Çalışmaların Ramazan ayının bereketli ve manevi atmosferiyle daha da artacağını belirten Akman, ne kadar yardım gelse de muhtaç sayısının çoğaldığını ve kapıdan eli boş göndermek istemediklerini belirterek hayırseverleri yardım çağrısına cevap vermeye davet ettiğini söyledi.

"3 bin 328 aile veya kişiye 799 bin 615 TL değerinde insani yardım çalışması gerçekleştirildi"

video

"Kıymetli kardeşlerimiz, Mardin Umut Kervanının insani yardım faaliyetleri çerçevesinde 3 aylık faaliyet raporunu kamuoyuna ve basına sunuyoruz. Hamdolsun ocak, şubat ve mart ayı faaliyetleri çerçevesinde üye ve gönüllülerimizle güzel çalışmalara imza attık. Bu bağlamda 3 bin 328 aile veya kişiye 799 bin 615 TL değerinde insani yardım çalışması gerçekleştirildi. " diyen Akman, yardım faaliyetleri detayı hakkında şu bilgilere yer verdi:

"Biraz detaya girersek; 300 aileye 48 bin 715 TL değerinde gıda paketi, 425 aileye 65 bin 500 TL değerinde kırmızı et paketi, 200 aileye 3 bin TL değerinde ekmek paketi ulaştırdık. Ferace, pardösü ve giyim çalışması olarak 2 bin 40 aileye 612 bin TL değerinde yardım ulaştırıldı. 100 kişiye 4 bin 500 TL değerinde Mevlit yemeği verildi. 250 kişilik kömür yüklü tırı Suriye'nin Rasulayn kentinde kendi ellerimizle dağıttık. Suya ihtiyaç duyulan coğrafyalarda 37 bin TL değerinde 6 su kuyusu açıldı. Süt keçisi projesi gerçekleştirildi. Vekalet usulüyle yurt dışında 3 kurban kesildi. 3 mescit veya kuyu hissesine kardeşlerimizin bağışıyla girdik. Hamdolsun bu anlamda geçen 3 ay yapılan çalışmalar 2021'in neredeyse tamamına denk gelecek şekilde ayni ve nakdi şekilde ortaya konuldu. Üye ve kardeşlerimiz, gönüllülerimiz, ablalarımız ve abilerimiz ellerinden gelen özveriyi ortaya koyarak bu çalışmaya imza attılar. Çalışmalarımız, içine girdiğimiz manevi ayın bereketli atmosferiyle giderek artacaktır."

"Yarım hurmayla dahi olsa gelin siz de bu manevi şirkete katkınızı sunun"

Mardin Umut Kervanı temsilcisi Akman: Gelin siz de bu manevi şirkete katkınızı sunun

Fatih Akman

Binlerce ailenin gözlerinin yollarda bir gıda paketini beklediklerini söyleyen Akman, "Ramazan ayı içerisindeki faaliyetler çerçevesinde Allah'ın izniyle buradan şunu kardeşlerimize, abilerimize, hayırseverlerimize duyurmak istiyoruz, Allah'ın izniyle bu Ramazan'da hiç kimseyi eli boş göndermek istemiyoruz. Yüzlerce belki de binlerce aile bir gıda paketi, kırmızı et paketi beklemektedir. Bize ulaşan hayırsever abilerimiz oldu. Rabbime şükür yüzlerce paket şeklinde bağış sağlayan hayırsever abilerimiz var. Rabbim kendilerine cennet olarak döndürsün. Yine bir kuzu veya koyun olarak değil de danalar şeklinde 3-5 dana şeklinde vaat eden hayırseverlerimiz var. Ama takdir edersiniz ki ne kadar hayır, hasenat, bağış çok olursa da bizi umutla bekleyen anneler, çocuklar var, bağışın aynı güzellik ve oranla artmasını bekliyoruz ki her bizi bekleyen muhtaca, umutla bekleyen yetime ulaşalım ve onların yüzünü güldürelim. Gelin, Rabbimizin cömertliğinin en zirvede olduğu ve hayır, hasenat olarak bire 10, bire 70, bire 700 verilen bu ayda elinizi taşın altına koyun. Yarım hurmayla dahi olsa, bir gıda paketi, kırmızı et paketi ya da 10 TL bile olsa gelin siz de bu manevi şirkete katkınızı sunun. Bu gönüllüler kervanında, umut kervanında siz de bulunun. Allah'ın izniyle Ramazan ayında binlerce kişiye giyim, kırmızı et ve gıda paketi ulaştıracağız ama sizin katkı, destek ve cömertliğinizle bunu yapacağız. Sahada tüm emek, katkı ve yoğunluğumuzla, üye ve gönüllülerimizle elimizden geleni yapacağız. Hayırsever ve muhtaçlar arasında köprü olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55