,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Malatyalı Mehmet Amca: Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağım

Malatyalı Mehmet Amca: Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağım
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği Siyer Yarışmasına Malatya'da katılan Mehmet Özer, bu kervanda bulunmak için nefes aldığı sürece Peygamber Sevdalılarının düzenlediği Siyer Yarışmasına katılacağını söyledi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Siyer Yarışması, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da yoğun katılımla gerçekleşti.

Güneşli ve bahardan kalma bir günde Siyer Yarışması için sınav merkezlerinin yolunu tutan Malatya'lılar, 7'den 70'e her yaştan binlerce kişi katıldı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından, sınava gireceklere, sınav ile ilgili kurallar okundu. Küçük çocuklara ve yaşlılara optik kâğıdını doğru bir şekilde doldurmaları için görevlilerce yardım edildi.

Saat 11.00'de yarışmanın başladığını belirten zilin çalmasıyla birlikte yarışma heyecanı başladı ve yarışma saat 12.30'da sona erdi.

"Malatya'da bin 500 kişi siyer sınava başvurdu"

Malatya'da yapılan Siyer Yarışmasını değerlendiren Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak çok şükür bu yıl Siyer Yarışmasını yüz yüze yaptık. Malatya'da bin 500 kişi siyer sınava başvurdu ve 6 okulda sınavlar yapıldı. Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bilindiği üzere geçen yıl salgından dolayı sınavlar online yapılmıştı, çok şükür Rabbim bizlere bu sene yüz yüze yapmayı nasip etti. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara, görevli kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Malatyalı Mehmet Amca: Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağım

Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili

"Tek amacımız, insanların Peygamber hayatıyla tanışıp kendi hayatlarına yansıtmalarıdır"

Siyer yarışmasının kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu anımsatan Sevgili, "Bu yarışmayı düzenlememizin asıl amacı Peygamber Efendimizin hayatını insanlara sunup, insanların Peygamber hayatıyla tanışıp ve hayatını, kendi hayatlarına yansıtmalarıdır. İnşallah bu yarışmalar sayesinde gayemize bir adımla da olsa yaklaşmış bulunmaktayız. Bu manada Allah'a ne kadar Hamd etsek azdır." diye konuştu.

"Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağım"

Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağını söyleyen Mehmet Özer (59), şöyle konuştu:

Malatyalı Mehmet Amca: Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağım

Mehmet Özer

"Bu yarışmayı çok beğeniyoruz, düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bizler nefes aldığımız müddetçe Peygamber Sevdalılarının düzenlediği bu kervana katılacağız. Kitabı bir defa okudum. Sorular zor değildi, sınav iyi geçti. 75 sorudan en az 70 tanesini doğru yaptığımı umuyorum. Bu yarışmaya sadece Allah rızası ve Peygamber Efendimizin hayatını daha da öğrenmek için katılıyorum."

"Peygamber Efendimizin hayatını kendimize örnek almalıyız"

Allah-u Teâlâ'nın insanlara ilk emrinin "Oku" olduğunu anımsatan Özer, "İslam'ın ilk emri budur. Gençler her konuda okusunlar ama asıl görevimiz İslam'ı ve dinimizi iyi anlamaktır. Çünkü bu bizlere Allah'ın emridir. Önceliğimiz Allah ve Peygamber olmalıdır. İlk önce Allah yolunda davet akidesini öğrenmeliyiz ve Peygamber Efendimizin hayatını kendimize örnek almalıyız. Gençlere tavsiyem budur, inşallah bu yolda olurlar." temennisinde bulundu.

Yarışmaya katılanlar duygularını paylaştı

Yarışmanın iyi geçtiğini belirten Harun Yahya Gönül, "Sınavı 45 dakikada bitirdim. Bir haftadır kitabı sürekli okuyordum, sorular benim için kolaydı hep bildiğim yerlerdi. Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum." dedi.

Malatyalı Mehmet Amca: Allah ömür verdiği sürece Siyer Yarışmasına katılacağım

Talha Yıldırım

Soruların biraz zor olduğunu belirten Talha Yıldırım, soruların bilmediği yerlerden çıktığını ve çoğunu yapamadığını söyledi.

Kitabı 3-4 defa okuduğunu ve sınavın güzel geçtiğini ifade eden Rauf Hakan Karakuş, "Sadece birkaç yanlış yaptığımı düşünüyorum. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için bu yarışmaya katıldım. Ödül için katılmadım ama ödülde çıkarsa iyi olur." diye konuştu.

Yarışmanın kolay geçtiğini ancak bazı soruların zor olduğunu belirten Fatma Zehra Mensur, "Zor olanları boş bıraktım. Kitabı bir defa okudum ama altını çizerek okudum. Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak için yarışmaya katıldım." dedi.

Bilgisini arttırmak ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için sınava katıldığını kaydeden İrem Nur Özbaysar, bazı soruların zor olduğunu ve yapabildiklerini yaptığını söyledi.

Siyer Yarışmasına ilk defa deneme amaçlı katıldığını ve genelde güzel geçtiğini ifade eden Elif Kalkan, "Sorular zor değildi, benim için de güzel bir katılım oldu. Bu sayede Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili bilmediğimiz bazı şeyleri de öğrenmiş olduk." dedi.

Özlem Keskin ise deneme amaçlı yarışmaya katıldığını, genel olarak güzel geçtiğini ancak bazı sorularda zorlandığını kaydetti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55