Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı
Yayınlanma:
Malatya'da restorasyon çalışmaları süren tarihi camide meydana gelen göçükte bir işçi yaralandı.
6 Şubat depremlerinde hasar alması nedeniyle restorasyon çalışması yapılan çarşı merkezindeki tarihi Çınarlı Camisi'nde göçük meydana geldi.
Çalışmalar sırasında caminin bir bölümünde aniden çökme meydana gelirken, çevrede bulunan bir işçi yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine AFAD, sağlık, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin çalışması sonucu yaralı bulunduğu yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı.
İşçilerin durumu fark edip zamanında kaçması ile olası bir facia önlenirken çökme anıda kameralara yansıdı. Çökme nedeniyle camide ve çevresinde maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.