,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Malatya'da kadınlar ziynet eşyalarını Gazze'ye bağışladı

Malatya'da kadınlar ziynet eşyalarını Gazze'ye bağışladı
HÜDA PAR Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın Gazze halkına yönelik yardım çağrısına destek veren çok sayıda kadın, ziynet eşyalarını Gazze'ye ulaştırmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.

siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 86'ncı gününde de artarak devam ederken, başta İslam ülkelerinin halkları olmak üzere, dünyanın dört bir yanında Filistinlilere destek, siyonist işgalcilere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı'na bir destekte Malatya'daki kadınlardan geldi.

HÜDA PAR Malatya İl Kadın Kollarının,'Gazze'ye ziynet eşyalarıyla destek verme' çağrısına duyarsız kalmayan kentteki çok sayıda kadın, çocuklarıyla birlikte Umut Kervanı Malatya Derneğine gelerek, ziynet eşyalarını, çocuklar da kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışladılar.

"Ziynet eşyasından daha kıymetli olan bizim Müslüman kardeşlerimizdir"

Gazze'ye yardım yapılması adına bir farkındalık oluşturmak için böyle bir karar aldıklarını söyleyen HÜDA PAR Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ölmez Yıldırım, "Allah tüm kardeşlerimizden razı olsun. Elhamdülillah çağrımız karşılık buldu. Kardeşlerimiz duyarsız kalmadılar ve ellerinden geleni yaptılar. Evet, kadınlar için ziynet eşyaları çok kıymetlidir ama her şeyden daha kıymetli olan bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Bu yüzden kardeşlerimiz, kendileri için en değerli olan ziynet eşyaları yerine, Müslüman kardeşlerini tercih ederek bağışta bulundular." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bağışta bulunduk"

Gazze'deki Müslüman kardeşlerine yardımda bulunmak için geldiklerini belirten Güneş Çelik, "Karınca kararınca bir faydamız dokunsun diye çocuklarımızla birlikte buraya gelerek bağışta bulunduk. Kadınlar için en değerli şey ziynettir. Sonuçta biz de anneyiz. Biz de kadınız. Elbette ki onların yaşadığı zorluk ve sıkıntıları, onların yaşadığı şekilde hissetmeyiz ama onların yanında olduğumuzu göstermek için bağışta bulunduk. Kadınlar ziynetlerinden çabuk çabuk vazgeçemezler. Çünkü onların en değerlileridir ama buradaki kardeşlerimiz Allah herkesten razı olsun en değerlilerimizden vazgeçip, Gazzeli kardeşlerinin yanında olduğumuzu göstermek için gelip bağışta bulunduk." ifadesini kullandı.

"Soykırım sona erene kadar oradaki kardeşlerimize destek olmaya çalışacağız"

Yaklaşık 3 aydır Gazze'de yaşanan soykırımı hem protesto etkilerini hem de oradaki Müslümanlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Meryem Akargil ise, "Bu kimi zaman duayla, kimi zaman maddi destekle oluyor. Kimi zamanda sokaklara çıkıp yürüyüş yapmakla oluyor. Biz halk olarak somut yapabileceğimiz başka bir şey yok. Bizim dua, maddi destek ve organize edilen yürüyüşlere katılma gibi bir desteğimiz söz konusu. Bunları yapmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimizle birlikte bugün de bunun için burada bulunmaktayız. Bu soykırım sona erene kadar elimizden ne geliyorsa, oradaki kardeşlerimize destek olmaya çalışacağız inşallah." diye konuştu.

"İnşallah bu harçlıkları ve ziynet eşyalarını Gazzeli kardeşlerimize teslim edeceğiz"

İşgalci siyonist rejimin Gazze'yi 86 gündür bombaladığını, orada katliam yaptığını anımsatan Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, kadınların bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Sağlık, "HÜDA PAR Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı çağrısıyla Malatyalı hanım kardeşlerimiz büyük bir duyarlılık gösterdi. Katılım iyiydi. Böyle bir duyarlılık gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Ziynet eşyalarını, harçlıklarını, çocuklarının kumbarada biriktirdikleri harçlıkları getirerek bizim aracılığımızla Gazze'ye bağışladılar. İnşallah bizde bu harçlıkları, ziynet eşyalarını Gazzeli kardeşlerimize teslim edeceğiz. Allah hepsinin bağışlarını kat kat arttırsın ve ecrini ahirette versin inşallah. Tabi Gazze'deki katliamı, vahşeti gördükçe içimiz sızlıyor, yüreğimiz dağlanıyor. Bir şey yapamamanın vicdani rahatsızlığı bizi devamlı baskı altında tutuyor. Bu şekilde kardeşlerimizin yaptığı yardımları ve bu yardımları ulaştırma gayretimiz içimizi biraz rahatlatıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55