,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Malatya’da esnaf konteyner çarşısı çalışmaları sürüyor

Malatya’da esnaf konteyner çarşısı çalışmaları sürüyor
Depremin vurduğu Malatya’da, Büyükşehir Belediyesinin yanında bulunan alana 338 tane geçici prefabrik iş yeri inşa ediliyor.

 

Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu ve 22 bin ticarethanenin bulunduğu Malatya’da, 19 bini aşkın ticarethane kullanılamaz hale geldi.

İşyerleri kullanılamaz hale gelen esnaf için geçici çarşılar kurulmaya başlandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesinin yanındaki alana yapımı devam eden 338 tane geçici prefabrik iş yerleri inşasında incelemelerde bulundu.

İnşa edilen prefabrik iş yerleri hakkında açıklamalarda bulunan Şantiye Şefi Barbaros Kosif, “Malatya Büyükşehir Belediyemizin yanına 338 tane 25 metrekarelik dükkânlar yapıyoruz. Çelik konstrüksiyon üzerine sandviç kaplamalarla ön tarafları da camekan olmak üzere dükkanlarımızı inşa ediyoruz. Dükkânlarımızda elektrik ve su olacak. Ayrıca ortak alanlarsa tuvalet, mescit ve yürüme alanları olacak şekilde yapıp teslim edeceğiz” dedi.

“Esnafımız yaklaşık 2 yıl boyunca çalışmalarına buradan devam edecek”

Malatya’da hayatın normalleşmesi için ticari hayatın canlanması gerektiğine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Esnafımızın bir an evvel ayağa kalkması, ışıklarını yakması, şehri aydınlatması için esnaflarımıza ortam hazırlamamız lazım. Eğer şehri ayağa kaldıracaksak, esnafımızın ivedilikle ayağa kalkması gerekir. Biz, bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak kendi arsalarımızı, Emlak Konut’a tahsisini yaparak, bir an evvel 338 dükkânı ve iş merkezimizi vatandaşımıza ve ticaret erbabımıza dağıtılmasını planladık. Şu anda burası ile ilgili altyapı çalışmaları bitirildi. Altyapı çalışmalarının yanında üstyapı diye tabir ettiğimiz, geçici prefabrik iş yerleri yapılıyor. Bu iş yerlerinde esnafımız yaklaşık 2 yıl boyunca çalışmalarına buradan devam edecekler. 2 yılın sonunda buralar eski haline getirilmek üzere bize, teslimatı yapılacak. Ben bu çalışmalarımızın özellikle esnafımıza, esnaf teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Gürkan, esnaf için ayrıca Altay Kışlası, 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulunun bulunduğu alan, Cumhuriyet Meydanı ve Matim İş Merkezinde de iş yerlerinin kurulduğunu belirtti.

“19 bine yakın esnafımızın dükkânı yıkık ve ağır hasarlı durumdadır”

19 bine yakın esnafın işyerlerinin yıkık ve ağır hasarlı durumda olduğunu anımsatan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Esnafımızın kısmen de olsa yaralarının sarılması noktasında geçici iş yerlerinin kurulmasının gayretleri ortaya konuluyor ki bu Emlak Konut tarafından yapılan ve gerçekten prestijli prefabrik yapılar yapılıyor. Bu dükkânlarımız da esnafımıza kura ile tahsis edilecek. Sadece belediyenin yanına değil başkanımızın Malatya’ya kazandırdığı Cumhuriyet Meydanına, Millet Bahçesine ve kütüphanenin bir kısmını da esnaflarımıza tahsis edeceğiz. Zamanında Büyükşehir Belediyemiz buraları yaparken, alt kısımlarını da otopark olarak dizayn etmesi bugünler için önem arz ettiğini bir daha görmüş olduk. Bu anlamda başkanıma teşekkür ediyorum. Başkanımın da ifade ettiği gibi; Altay Kışlasının bir kısmı konut bir kısmı da sanayi esnafımız için ihaleleri yapıldı. Bunlar geçici olarak yapılanlar ama esas amacımız, hızlı bir şekilde Malatya Büyükşehir Belediyemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız ile şehrin mimarisini yeniden tasarlayarak, kalıcı dükkânları kısa zamanda hayata geçirmek ve yerinde dönüşümleri de sağlayarak yeni uydu kentleri oluşturmak. Malatya’yı kısa zamanda ayağa kaldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55