,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Malatya'da esnaf "halk günü" başlattı

Malatya'da esnaf "halk günü" başlattı
Malatya kapalı semt pazarında bulunan esnaf, çarşamba ve perşembe günlerini halk günü olarak ilan ederek, et, balık ve sebze ürünlerinde yüzde 5 indirim yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıdadaki KDV'yi yüzde 8’den yüzde 1’e çekmesine Malatyalı esnaflardan destek geldi. Malatya kapalı semt pazarındaki kasap ve sebze-meyve pazarı esnafı, çarşamba ve perşembe günlerini halk günü olarak ilan ederek, et, balık ve sebze ürünlerinde yüzde 5 indirim yaptı. 

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer ile Malatya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, kasap ve sebze-meyve esnaflarını gezdikten sonra yapılan indirimle ilgili açıklamada bulundular.

“İndirim yüzde 12 olacak”

KDV indirimiyle birlikte esnafın yapacağı indirimin yüzde 12 olacağını belirten ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Hem kasap pazarında hem de sebze pazarında çarşamba ve perşembe günü halk günü, indirim günü yapacağız. Cumhurbaşkanımız KDV’de indirim yapması gerçekten bizim için çok önemliydi. Cumhurbaşkanımıza, devletimize, hükümetimize destek vermek amacıyla yüzde 5 indirimde esnafımız yapacak. Toplam indirim yüzde 12 olacak. Bütün Malatya’yı buraya davet ediyoruz. Meyvenin en iyisi burada, etin en iyisi burada Malatya halkına şunu söylüyorum, kendi esnafınızdan, kendi öz malınızdan alışveriş yapın bu paralar Malatya’ya kalsın. Marketlere gidin bizim esnafın size vereceği fiyatları gidin değerlendirin. Bugün yağsız kıymanın kilosu 85 lira olacak, kuşbaşının kilosu 95 liradan satılacak. Marketlerde 110-120 TL’ye satılıyor. Ette de yüzde 5 indirim biz vereceğiz ette de toplamda yüzde 12’lik indirim sağlanmış olacak. Vatandaşımız ucuz et ve meyve alacak.” şeklinde konuştu.

“Elektrik esnafın belini büktü”

Kiralardan fazla elektrik faturası geldiğine dikkat çeken Keskin, “Elektrik fiyatları gerçekten çok yüksek belimizi büktü. Kiralardan fazla elektrik parası var. Yakıtlarda da o şekilde fiyatlar çok yüksek. Akaryakıt fiyatlarında KDV’nin indirilmesini talep ediyoruz. Ya da ÖTV’yi kaldırmasını talep ediyoruz. Bunlardan biri kalkarsa esnafımıza, vatandaşımıza büyük faydası olacaktır.” diye konuştu. 

“Hükümet girdilerde biraz düşüş yaparsa esnaf rahat edecek”

Uygulamayı Malatya’da bulunan bütün esnaflara yaymayı planladıklarına işaret eden Keskin, “Sebze ve kasap pazarıyla sınırlı kalmayacağız. Bugün bundan sonra yağ, çökelek, ayakkabı, elbise satan esnaflarımıza da yayacağız. Bunu ilk gerçekleştirecek olan Malatya olacak. Malatya her şeyde öncüdür. Burada Cumhurbaşkanımıza büyük destek vereceğiz. Dediğim gibi esnaf biraz sıkıntı içerisinde. Hükümette girdilerde biraz düşüş yaparsa esnaf rahat edecek.” dedi.

“Amacımız, KDV indirimine ek indirim yapmak”

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, “Bugün burada toplanmamızın sebebi Cumhurbaşkanımızın yaptığı yüzde 7 indirime ek bir indirim yapmak. Et, tavuk, balık gibi ürünlerde indirim yaparak vatandaşlarımızın esnaftan alışveriş yapmasını bekliyoruz.  Marketlerden daha hijyen ve daha ucuza et satıyoruz.  Vatandaşlar hiçbir sıkıntı yaşamadan esnaftan alışveriş yapabilir.” diye belirtti.

“İndirimi bir gün değil, haftanın her gününe yaymaya çalışacağız”

Daha önce pazarları ile ilgili kötü bir algının olduğunu ve pazar alanını genişleterek ürün kalitesini arttırdıklarını belirten Malatya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, “Devletimizin yapmış olduğu yaptığı yüzde 7 KDV indirime ek olarak, esnafımız bazı indirim yaparak, marketlerin insanların aklıyla nasıl oynadıklarını gözler önüne sermek için onların halk gününün olduğu güne halk günü getirdik. Halkımızın daha kaliteli ürünü daha uygun fiyata almasını sağlamak için halk gününü aynı gün yapacağız. İndirimi bir gün değil, haftanın her gününe yaymaya çalışacağız. Vatandaşlarımızı sebze ve kasap pazarına bekliyoruz.  Vatandaşları esnafına sahip çıkmaya davet ediyoruz.  Ekmeğimize sahip çıkıyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55