,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin
​Düzenlenmek istenen fanta festivaline tepki gösteren STK Temsilcileri, muhafazakarlığıyla ve 28 Şubat sürecinde başörtüsü mücadelesiyle simge haline gelmiş Malatya'da bu tür etkinliklerin yapılmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

 

Fanta tarafından yarın Malatya'da düzenlenecek 15’inci "fanta fest" etkinliğine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Malatya Müslüman Gençliği tarafından yapılan basın bildirisinin ardından bir tepkide kentteki STK temsilcilerden geldi.

Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili, Malatya Medeniyet Derneği Başkanı Hakan Ertürk, Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin ile Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Vahdettin Altınova, İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada, etkinliğin gençliğin ifsadına yönelik olduğunu ve iptal edilmesi gerektiği yönünde çağrıda bulundular.

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

Yapılacak festivalin bir ifsat çalışması olduğuna dikkat çeken Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Sevgili, "Yetkililere ve bu festivali düzenlemek isteyenlere seslenmek istiyoruz. Tarihe bir baksınlar, Allah’u Teâlâ’nın (Celle Celaluhu) ifsat çalışmalarını yapanların başına ne getirmiştir, kendilerine ders ve ibret çıkarsınlar. İfsat çalışmaları bugüne kadar hiç kimseye bir fayda sağlamamıştır ve kendilerine de bir fayda sağlamayacaktır. Belki birkaç oy uğruna yapmak istedikleri bu ifsat çalışmaları dünyevi olarak karşılığı biraz olsa da uzun vadede bu kendilerine zarar verecektir. Gençliğe yönelik yapılan bu etkinliğin gençlere çok zarar verdiğini ve yarın kendi gençlerini de kasıp kavuracağını uyarısında bulunuyoruz. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu ifsat çalışmalarına bir an önce son vermelerini ve Fanta Fest festivalinin iptal edilmesini istiyoruz." dedi.

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

"Bu toplum bu festivalleri kaldırmaz"

Ahlaki temellere dayanmayan fanta festivalinin şehrin ve ülkenin kaldıramayacağını kaydeden Malatya Medeniyet Derneği Başkanı Ertürk, "Bizler Sezai Karakoç’un ifadesiyle: ‘Kötülükleri tamamen yok etmeye biliriz, fakat iyiliklerin sayısını çoğaltabiliriz.’ Şiarıyla hareket eden bir toplumuz. İfsada sebep olabilecek fanta festivali veya benzeri festivallerin şehrimizde yapılmasını doğru bulmadığımızdan dolayı yetkililere sesleniyoruz. Bu toplum bu festivalleri kaldırmaz, bu toplumun ahlakı kaldırmaz ve iptalini istiyoruz. İnşallah sesimiz duyulur ve yetkililerce iptali gerçekleşir. İnsanların iyiliğe, güzelliğe yöneltilecek faaliyetler gerçekleşir. Şimdi birileri çıkıp diyebilir ki; Ne varda bunda? Bir konser, bir festival düzenlenecek.’ Fakat her şey bir ilkle başlar. İlk önce zihinlerinizi, gözlerinizi alıştırırlar ve sonradan her şey normalleşir. Bir festival ve eğlence gibi etkinliklerle toplum farkına varmadan ahlaki yozlaşmalar ciddi boyutlara ulaşabilir. Biz en başından feraset sahibi ve Müslüman bir toplum olarak bunu ön görüyoruz. Bu nesil yarın bu toplumu yönetecek. Bu neslin içinden; başkanlar, liderler, milletvekilleri çıkacak. Eğer bu toplum yozlaşarak yetiştirilirse, yarın yozlaşmış bir şehir, yozlaşmış ve ahlaki olarak çöküntüye uğramış bir ülkeyle karşılaşacağız ki biz bunu istemiyoruz." diye kaydetti.

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

Geçmişte kayısı ve kiraz festivalinin yapıldığını ve bu festivallerdeki görüntülerin milli ve manevi duygulara hitap etmediğini anımsatan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, şöyle devam etti:

"Kültürümüzle, kutsallarımızla hiçbir bağı olmayan, batı güdümlü konser ve etkinliklerin yapılmaması gerektiğini ve bu yanlıştan bir an önce dönmelerini talep ediyoruz"

"Dolayısıyla Fırat kenarında kurt koyunu kapsa hesabı Ömer’den sorulur. Hasebiyle özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız (Selahattin Gürkan) ve sayın Valimizden (Hulusi Şahin) ricamız şudur. Bu tür etkinliklerin bir daha incelenerek, toplumun milli manevi duygularına, örf, adet ve geleneklerimize uygun şekilde olduğu durumda, toplumla paylaşılmasını ve yapılmasının verimli olacağı kanaatindeyiz. Ama bizim kültürümüzle, kutsallarımızla hiçbir bağı olmayan, batı güdümlü konser ve etkinliklerin yapılmaması gerektiğini ve bu yanlıştan bir an önce dönmelerini talep ediyoruz. Yapılmak istenen etkinliklerin Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği alınarak yapılması hakikaten verimli olacaktır. Yoksa meydanlara 10 binleri toplamanın hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Daha çok toplumumuzu dejenere etme noktasında çok ciddi sıkıntılar olacaktır. Günümüzde bağımlıkla ve gayri İslami faaliyetler içerisinde bulunan birçok örgütle mücadele edilmesi gerekirken, bu tür programların yapılması bir sivil toplum kuruluşu olarak bizleri ciddi manada üzmüştür ve rahatsız etmektedir. Muhafazakâr bir İl olan Malatya’da bu tür programların yapılması hakikaten üzücüdür. Dedelerimiz Çanakkale’de yeni Ömerler yetişsin diye vardı. Kars Sarıkamış’ta yüzbinleri feda eden ruh, o ruhtu. Yoksa çıkıp konserler düzenleyerek, kadın erkek iç içe bir araya getirmek gerçekten üzücüdür. Kesinlikle bu etkinliğin iptal edilmesi gerekir diye düşünüyoruz"

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

"Muhafazakâr ve 28 Şubat sürecinde özellikle başörtüsü mücadelesiyle ilgili simge haline gelmiş bir şehirde bu tür etkinliklerin yapılmasına kesinlikle karşıyız"

Son dönemlerde festival adı altında ve birçok alanda gençlerin ifsada sürüklendiğini kaydeden Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Altınova, "Gerek bireysel gerek yerel yönetimler aracılığıyla festival adı altında yapılmış ve yapılacak olan her türlü etkinliğin toplumumuzu ifsat ettiğini ve gençliğimizi ifsada sürüklediğini, bu konuda yetkilileri hassas olmaya davet ediyoruz. Toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak ona göre bir karar almalarını istiyoruz. Tabi Malatya önemli bir şehir. Geçmiş tarihiyle, manevi kişilikleriyle ön planda olan bir şehir. 28 Şubat sürecinde özellikle başörtüsü mücadelesiyle ilgili simge haline gelmiş bir şehirde bu tür etkinliklerin yapılmasına kesinlikle karşıyız." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Festivallerde, özellikle son dönemin hastalığı olan LGBT’i gibi çalışmalarında alt yapısını oluşturup bunu meşru göstermeye çalışıyorlar!"

Tepkilerinin sadece fanta festivaline olmadığını, daha önce yerel yönetimler (Belediyeler) tarafından kayısı ve kiraz festivalleri adı altında yapılan etkinliklere de olduğuna vurgu yapan Altınova, "Bu tür etkinlikler sadece bir eğlenceden ibaret değil. Geçmiş festivallerde, özellikle son dönemin hastalığı olan LGBT’i gibi çalışmalarında alt yapısını oluşturup bunu meşru göstermeye çalışıyorlar. Bunun reklamını ve tanıtımını yapmaya çalıştılar. Bu ve bunun gibi özellikle bu tür hayasızlıklara tepki veren sanatçılarla yapabilecek her türlü etkinliklere karşı durduğumuzu ve yetkililerden bir an önce bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz." çağrısında bulundu.

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

"Sanatçı müsveddelerinin daveti ile adeta cinsel sapkınlık reklamının yapılmasına zemin hazırlanmıştır"

Malatya Müslüman Gençliği tarafından yapılan basın bildirisinde ise şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu'yu Anayurt yapmasıyla övündüğümüz Malatya'mızın Dar'ül Rifat (seçkin insanların şehri) olduğu her platformda söylenmesine rağmen son zamanlarda şehrimiz, "Dar'ül Rifate hiç de yakışmayan, medeniyet birikimlerimize tamamen zıt, şehrin inanç ve kök değerleriyle çatışan, edebe muğayir ve bu toprakların bin yıllık tarihsel mirasına karşı adeta savaş açan organizeli kötülüklere, birtakım ifsat girişimlerine maalesef maruz kalmaktadır. Daha önce de ‘cinsiyetsiz ödül’ verileceğinin medyaya yansımasının ardından kamuoyunun tepkileri üzerine Sinema Festivalinin iptalini yaşamıştık. Kiraz ve Kayısı festivalleri ile gayri İslami ve gayri ahlaki görüntüler temiz vicdanları yaralamıştır. Oldu bitti ye getirilen festivaller için hazırlanan program içeriği ve birtakım sanatçı müsveddelerinin daveti ile adeta cinsel sapkınlık reklamının yapılmasına zemin hazırlanmıştır.

Evet bizler ‘İzmir Marşı’nı 28 Şubat sürecinde bu millete zulmedenlerin okumalarından biliriz. Bu marşlar Malatya gibi bir yerde okutularak kimlere ne mesajlar verilmektedir?

Maddi açıdan bakıldığında tüm dünyanın ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığı şu zor günlerde tüyü bitmemiş yetimlerden, garip gurebadan kesilen vergilerin festival harcamalarına aktarılması, kamu vicdanlarını kanatmaktadır.

​Malatya STK'ları: Gençliğin ifsadına yol açan fanta festivali iptal edilsin

Menevi açıdan bakacak olursak şayet, değerlerimize yakışmayan birtakım festival içerikleri ile sapkın LGBT örgütlerinin faaliyetlerine çanak tutulup onlara reklam imkanlarının sunulması, gençlerimizi bir takım şer odaklarının kucağına itmekte ve gençlerin manevi gelişimi için çalışan sivil toplum kuruluşlarının çabalarına da halel getirmektedir. Bizler Malatya'nın Müslüman Gençleri olarak milletimizi, asıl amacı insanları uyutmak ve gütmek" olan festivallerden uzak durmaya ve popüler kültüre karşı mücadele etmeye davet ediyoruz. Bilvesile 25 Ağustos'ta düzenlenecek olan fanta festivalinin iptal edilmesini bu şehrin şehr-i emininden talep ve rica ediyoruz.

Farkındalığımız yüksek ve nereye varılmak istendiğini görüyoruz. ‘Yarın bu bilgiler neden paylaşılmadı, neden tepki gösterilmedi?’ denilmemesi adına içinde yaşadığı topluma göz, kulak ve dil olan Sivil Toplum Kuruluşlarının yaşanan birtakım yanlışlıkları dile getirmek gibi bir sorumluluğu var. Zira bir haksızlık, bir yanlışlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmama adına ifade ve düşünce hakkımızı kullanarak soruyoruz: Namuslu insanlar bir takım dünyevi makam ve menfaat endişelerden dolayı namussuzlar kadar cesur olamayacaklarsa; ya da arlılar, arından utanıp görmezden gelirken arsızlara meydan verilecekse; nesillerimizi bu ifsat şebekelerine peşkeş çekmek isteyenlerin festival adı altında popülist, siyasi rant girişimlerine karşı bizden başka kim dur diyecek?" (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55