,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

Maarif Platformu'ndan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret

Maarif Platformu'ndan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret
Eğitim alanında çalışmalar yapan, bünyesinde birçok alanda akademisyen bulunduran Maarif Vakfı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti.

 

Maarif Platformu yetkililerinden Prof. Dr. Osman Çakmak, İstinye Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Gündoğdu ve Eğitimci-İş Adamı Maksut Konyar, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu eğitim alanında yaşanan aksaklıklar, yapılması gerekenler ve mecliste gündem edilmesini istedikleri meseleler ile ilgili ziyaret etti.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, Mahmut İrtem ve İl Başkanı İsa Güvendik de hazır bulundu.

Eğitim sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede, fenni ve manevi eğitim birlikte verilmesi, öğrencilerin ilgi duyduğu alana yönlendirilerek yetişmesine katkı sunulması, devletin eğitim politikalarını gözden geçirerek yeni hedefler belirlemesi gerektiği vurgulandı.

Osmanlı döneminde çocukların öncelikle camide eğitim aldıklarını belirten Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Gündoğdu, "Şimdi ise 10 yaşına kadar çocuğa kesinlikle kimlik ve aidiyet eğitimi verilemediğini, seküler pedagojinin 12 yaşına kadar çocuklara milli-manevi eğitim verilemeyeceğini ileri sürüyor. Hâlbuki yabancı ülkeler kendi çocuklarına böyle davranmıyorlar. Bizim eğitim ne küçük yaşta çocuğa milli eğitim ve aidiyet verebiliyor ne de 10 yaşından sonra meslek öğretiyor." dedi.

"Eğitimde yaşanan sıkıntıların temelinde 28 Şubat var"

Aklı başında olan ülkelerin öncelikle kültür ve eğitime önem verdiklerini, her şeyin kökünün bu olduğunu hatırlatan Gündoğdu, "Eğer bugün iktidar sol cenaha geçseydi bir anda tüm İHA'lar SİHA'lar, tanklar, toplar hepsi karşı tarafın hizmetine sunulacaktı. Maarif olarak bir taraftan kimlik ve aidiyet kazandırma, bir taraftan nitelikli bir eğitim olması için çabalıyoruz. Şu anki sistemde maalesef bu mümkün değil. 28 Şubatçılar perişan ettiler. Özellikle karma eğitimi zorunlu hale getirdiler. İmam hatipleri bahane ederek meslek liselerini baltaladılar. Orta çalışan, usta, nitelikli eleman gurubunu tamamen tırpanladılar ve memleketi harabeye çevirdiler. Şu anda yaşanan tüm sıkıntıların kaynağında 28 Şubat var." dedi.

Maarif Platformu heyeti, eğitimde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için HÜDA PAR'ın desteğini talep etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55