,
  • BIST 9968.7
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Lübnan'daki Hizbullah: Katliamların amacı Gazze halkını bölgeden çıkarmak, buna izin vermemeliyiz

Lübnan'daki Hizbullah: Katliamların amacı Gazze halkını bölgeden çıkarmak, buna izin vermemeliyiz
Lübnan Hizbullahı Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safi el-Din, işgal ordusunun, ABD ve Batılı devletlerin mutlak desteğiyle Gazze'de gerçekleştirdiği menfur katliamların amacının, "Halkın Gazze Şeridi'ni terk etmeye zorlamak" olduğuna dikkat çekti.

Lübnan Hizbullahı Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safi el-Din, Beyrut'un güneyinde düzenlenen yürüyüşte yaptığı konuşmada, "Bugünkü hedef Gazze halkını oradan sürmek" olduğunu söyledi.

İşgal ordusunun Gazze halkının toprağını terk etmeye zorlamayı başaramadığını söyleyen Safi el-Din, bundan dolayı Baptist Hastanesi'nde yüzlerce çocuk, kadın ve sivilin şehid olmasına yol açan menfur katliamı gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Mısır Devlet Başkanı Darbeci Sisi'nin Gazze Şeridi halkını Sina'ya sürme planına ilişkin yaptığı açıklamalara değinen Safi el-Din, bu planın ciddiyetini gösterdiğini vurguladı.

Siyonist rejimin ve ABD’nin içinde olduğu acziyete dikkat çeken Safi el-Din "Bugün Netanyahu ve Biden, Gazze'deki halkın; bombalamalara, öldürmelere ve güneye gönderilmelerine rağmen gösterdiği kararlığa karşı bir ikilemle karşı karşıyadır." dedi.

İşgal rejiminin, tüm askeri ve güvenlik liderliğiyle birlikte kafası karışmış, zayıf ve korkmuş olduğuna dikkat çeken Safi el-Din "Amerikalılar da israilin yaşadığı şok ve korkusunu yatıştırmaya geldiği yönünde bilgimiz var." diye ekledi.

"Amerikan zulmü olduğu sürece bölgemiz rahat etmeyecektir"

Gazze'ye destek konusunda tüm İslam aleminin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ve ayağa kalkması gerektiğini vurgulayan Safi el-Din, "Gazze'nin düşmemesi için bugün üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Allah’ın izniyle düşmeyecek! Bu dünyada Amerikan zulmü olduğu sürece bölgemiz rahat etmeyecektir. Bugün dünya, ya Gazze'yle ve onun haklarıyla ya da Amerika'yla, israille ve kötü niyetli Batılı ülkelerle olacak!" açıklamalarında bulundu.

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safi el-Din, sözlerine şöyle devam etti: "Artık, bölge halklarının ve Müslümanlarının Amerikan zulmüne karşı seslerini yükseltmenin zamanı gelmiştir."

ABD'ye uyarı: Yapacağınız hatanın karşılığı büyük olacaktır

ABD'ye de uyarılarda Safi el-Din, "Lübnan'daki direniş kararlılığıyla, gücüyle ve oluşturduğu denklemleriyle binlerce kat daha güçlüdür. Dikkat edin, hata yapmamaya dikkat edin! Yapacağınız hatanın karşılığı büyük olacaktır. Çünkü bizim sahip olduğumuz ,sizin sahip olduğunuzdan daha güçlüdür." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55