Kuzey Kore, sınırdaki bazı propaganda hoparlörlerini kaldırmaya başladı

Kuzey Kore, sınırdaki bazı propaganda hoparlörlerini kaldırmaya başladı
Güney Kore, Kuzey Kore’nin sınır hattına yerleştirdiği propaganda hoparlörlerinin bir kısmını sökmeye başladığını bildirdi.

Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin propaganda amaçlı yayın yapan hoparlörlerine dair gelişmeler paylaşıldı.

Açıklamada, Seul yönetiminin gerilimi azaltma yönünde attığı adımlara karşılık olarak Pyongyang’ın da bazı hoparlörleri kaldırdığı ifade edildi.

Ancak, bu adımın sınırın tüm noktalarında atılıp atılmayacağı konusunda belirsizlik olduğu ve durumun dikkatle izleneceği belirtildi.

İki ülke arasında gerilimi azaltma çabaları sürüyor

Bu yıl göreve başlayan Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae-myung’un Kuzey Kore ile ilişkileri normalleştirme yönündeki mesajları doğrultusunda, Seul yönetimi propaganda yayınlarını durdurma kararı almıştı. Bu kararın ardından Kuzey Kore de benzer bir yaklaşım sergileyerek karşılık vermişti.

Güney Kore, 4 Ağustos’ta sınır boyunca yerleştirilen hoparlörleri kaldırma sürecine başlamış, 6 Ağustos itibarıyla işlemlerin tamamlandığını açıklamıştı.

Ancak Seul yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda, Kuzey Kore'nin hoparlörlerini kaldırmak yerine, mayıs ve haziran aylarında bu cihazların sayısını artırdığına dikkat çekmişti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.