,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Kuvvetli Yağış, Kuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve Don Uyarısı

Kuvvetli Yağış, Kuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve Don Uyarısı
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, doğu kesimlerinde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Karaman çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ial 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Sakarya çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

EDİRNE 1°C, 16°C

Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu

İSTANBUL 2°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Anadolu Yakası sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 1°C, 14°C

Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu

KOCAELİ 3°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 10°C

Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu

DENİZLİ 3°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 5°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA -1°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Toroslar ve Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA 7°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 10°C, 19°C

Parçalı bulutlu

HATAY 6°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MERSİN 8°C, 18°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Karaman çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

ANKARA 0°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatleri ile yarın (Cumartesi) aralıklı hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR 0°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -3°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS -6°C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

BOLU 0°C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARABÜK 2°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİNOP 6°C, 11°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK 5°C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 3°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı

SAMSUN 7°C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT 0°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 5°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -4°C, 1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS -3°C, 4°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA 0°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

VAN -1°C, 5°C

Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 3°C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

GAZİANTEP 3°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

SİİRT 4°C, 8°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ŞANLIURFA 5°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8, doğusu güneyli yönlerden 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Doğu Karadeniz'in batısı 2,5 ila 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerinde doğusu sağanak yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, bugün (Cuma) akşam saatlerinde doğusu 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, bugün (Cuma) akşam saatlerinde 2,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, bugün (Cuma) akşam saatlerinde güneyi 6; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, bugün (Cuma) akşam saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece saatlerinde 5 ila 7, bugün (Cuma) akşam saatlerinde Antalya Körfezi 8, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, bugün (Cuma) akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batısı 2,5 ila 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55