,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Kurtulmuş: Bu bayram hayatımız boyunca yaşadığımız en buruk bayramların başında geliyor

Kurtulmuş: Bu bayram hayatımız boyunca yaşadığımız en buruk bayramların başında geliyor
Bayram Namazı çıkışında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, modern zamanda yaşanan en büyük soykırımlardan birisinin Gazze'de yaşandığını, bu bayramın hayatı boyunca yaşadığı en acı, en buruk bayramların başında geldiğini söyledi.

 

Mübarek Ramazan Bayramı namazı için Fatih Camii'nde buluşan binlerce Müslüman hem camiyi hem de avlusunu doldurdu.

Bayram namazını Fatih Camii'nde önceki dönem bakanlarından Süleyman Soylu ve Muharrem Kasapoğlu ile birlikte kılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan katliama karşı 2 milyarlı İslam aleminin iyi bir sınav veremediğini ifade etti.

"Bu sene insanlık tarihinin tarih boyunca gördüğü en büyük katliamlardan birisi yaşanıyor"

Namaz sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Birlikte manevi iklimini yaşadığımız Ramazan ayından sonra hep beraber Ramazan Bayramı'nı idrak ettik. Türkiye'nin her yerinde camilerimiz dolup taştı. Bugün halımız bayramlaşmasını yapacak, büyüklerini ziyaret edecek. Aynı zamanda bu bayram herhalde hayatımız boyunca yaşadığımız en acı, en buruk bayramların başında geliyor. Maalesef her sene Ramazan ayında, israil özellikle işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara karşı her türlü zulmü yapıyor. Artık bu bir alışkanlık haline geldi. Bu sene insanlık tarihinin tarih boyunca gördüğü en büyük katliamlardan birisi yaşanıyor. Dünyanın gözü önünde dur durak bilmeden 35 bin insanın şehit edildiği, binlercesinin hala yıkıntıların altında olduğu tahmin edilen ve 70 bine yakın da yaralının olduğu çok büyük bir katliam… Hatta katliam sınırlarını çoktan aşmış bir soykırımı yaşanıyor. Öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde israil özellikle Refah Sınır Kapısına dönük operasyonlarını da yoğunlaştıracak." dedi.

"2 milyarlık İslam alemi iyi bir sınav veremedi"

Bütün camilerimizde Müslümanlar bugün israile lanet okudu. Netanyahu ve çetesinin yaptığı bu zulümden dolayı bayramı buruk bir şekilde geçirdi. Ancak işin bir de bize dönük, İslam dünyasına dönük yönü var. Bu kadar zulüm, bu kadar büyük katliamlar yapılırken, insanlık tarihinin, modern zamanların en büyük soykırımına şahit olurken İslam dünyası ne yazık ki iyi bir sınav veremedi. Hep beraber çaresizlik, kararsızlık, bölünmüşlük içerisinde bu katliamı seyretti. Bundan dolayı da ayrıca büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu bayram tüm bu sorunlarımızı yeniden hatırlamak, yeryüzünde barışın ve esenliğin yeniden tesis edilmesi için bir imkân ve fırsat olmasını temenni ediyorum. Gazze'deki kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında zulüm altında olan Müslümanlara Cenabı Allah'ın imdat etmesini temenni ediyoruz. Sonunda yeryüzünde tüm bu zulümleri ortadan kaldıracak olan da insanlardır. Bu zulümlerin son bulması için insanlık aleminin güçlü bir dayanışma içerisinde olmaları gerektiği görülüyor." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55