,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

"Küresel Eylem Günü"nde işgalci ABD Büyükelçiliği önüne yürüyüş yapıldı

"Küresel Eylem Günü"nde işgalci ABD Büyükelçiliği önüne yürüyüş yapıldı
İşgalci siyonistlerin Gazze'de 134 gündür yaptığı vahşi soykırım ve saldırıları, nedeniyle tüm dünyada ilan edilen Küresel Eylem Günü'nde işgalci ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne yürüyüş ve ardından basın açıklaması yapıldı.

17 Şubat 2024 tarihi tüm dünyada "Küresel Eylem Günü - Global Action Day" ilan edildi. Soykırımın devam ettiği, her gün yüzlerce insanın şehid edildiği Gazze için tüm dünya ile aynı anda yürüyüş yapıldı. Tüm ülkelerin başkentinde olduğu gibi Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Tuğba Altınok Camisinde Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen Ankaralılar, Filistin'de yaşanan soykırımın son bulması için ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve sloganların atıldığı basın açıklamasında, kimi vatandaşların gözyaşları döktüğü görüldü. Basın açıklaması öncesi kadınlar adına Yasemin Öğüt, sağlıkçılar adına Ahmet Selçuk Çobanoğlu ve çocuklar adına İsmail Erdem Öztürk birer konuşma yaptı. Çocuklar adına konuşan Öztürk aynı konuşmayı İngilizce de yaptı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına MAZLUMDER Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Acar, tarafından basın açıklaması okundu.

İnsanlık ve modern tarihin en korkunç dönemlerinden birini yaşadığımızı belirten Acar, "İşgalci, ırkçı israil rejiminin Gazze’ye karşı 133 gündür devam eden soykırımında tespit edilen can kaybı 28 bini aştı, enkaz altında olduğu tahmin edilen 7 bin kayıp da dahil edildiğinde 35 bine ulaşan can kaybı ile karşı karşıyayız. Bu kayıplar içinde hayatını kaybeden çocukların sayısı 12 bini, kadınların sayısı ise 8 bini geçti. 350’ye yakın sağlık çalışanı hayatını kaybederken, öldürülen gazeteci sayısı 126’ya ulaştı. Gazze bugün sadece katliamlarla değil aynı zamanda açlık ve salgın hastalıklarla da karşı karşıyadır. Uluslararası Adalet Divanının kararına, Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslararası kuruluşların ve dünyanın farklı coğrafyalarında meydanlarda gösteri yapan kamuoyunun çağrılarına rağmen İsrail; başta Amerika ve İngiltere olmak üzere batılı devletlerin himayesinde katliamlarına ara vermeden devam etmektedir. Modern tarihin en korkunç dönemlerinden birini yaşıyoruz. İsrailin Gazze’ye yönelik, gözlerimiz önünde canlı yayında devam eden soykırımı karşısında uluslararası kurumların etkisizleştirilmiş olması, devletlerin sadece kendi çıkar ve hesaplarını güdüyor olması sadece Gazze için değil dünyamız ve insanlığın geleceği açısından da son derece endişe verici bir durumdur." dedi.

"Türkiye limanlarından gemilerin israile hiçbir şey olmamış gibi sevkiyata devam ediyor olmasını hayret ve şaşkınlıkla izliyoruz"

Açıklamasının devamında Acar, "Batılı devletler; israilin hastaneleri, bombalaması, kadın, çocuk ve sivilleri öldürmesi, insanlık dışı her türlü ambargo ve yerleşimci terörü karşısında sessizliğini koruyarak ve israile destek vererek bugüne kadar iddia ettikleri bütün değerleri ayaklar altına almış ve bütün inandırıcılıklarını yitirmişlerdir. Maalesef bu insanlık dramı karşısında İslâm ülkelerinin tutumu ve durumu da tarihte bir utanç sayfası olarak yer alacaktır. İslâm ülkeleri kayda değer hiçbir şey yapmamış ya da yapabileceklerinin çok azını yapmışlardır. Bu çerçevede Türkiye’nin yaptıkları da beklenenin çok altında kalmıştır. Yaşanan bu kadar acıya rağmen, soykırıma varan katliamlara rağmen israil ile olan ticaretin, petrol sevkiyatının devam etmesini, Türkiye limanlarından gemilerin israile hiçbir şey olmamış gibi sevkiyata devam ediyor olmasını hayret ve şaşkınlıkla izliyoruz. Tarihe, torunlarımıza utanmadan anlatamayacağımız anılar biriktiriyoruz. Buradan Türkiye yetkililerine tekrardan israil ile her türlü ticari, diplomatik ilişkileri kesme çağrısı yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Amerika'nın İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmaya davet ediyoruz"

Acar, devamında şunları aktardı:

"Uluslararası Adalet Divanında Güney Afrika’nın yanında davaya müdahil olmaya davet ediyoruz. İsrailde savaş suçu işlemiş yetkililer hakkında Türkiye’de açılmış davaların önünü açmaya, israil ordusunda askerlik yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında vatandaşlıktan çıkarılma ve yargılanmalarını talep ediyoruz. Amerika'nın İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmaya davet ediyoruz. Uluslararası alanda bölge ülkelerinin israili izole etmesi yalnızlaştırması için baskı oluşturmaya, bu kapsamda israile uçuşlar için hava sahasını kapatmaya davet ediyoruz. Halkımızı israile karşı boykotu yılmadan devam ettirmeye davet ediyoruz." 

"Devam eden bu vahşi soykırımı insanlık adına durdurmaya davet ediyoruz"

Son olarak Acar, "Bugün, dünyanın doğusunda batısında vicdan sahibi on binler, yüzbinler başka insanların acısını yüreklerinde hissederek israil katliamlarına karşı tepki gösteriyorlar. İsrail soykırımının durması için mücadele eden, kendi devletlerini insani tavır almaya çağıran vicdanlı insanları buradan selamlıyoruz. Yine zulme ve zalime hiçbir şekilde boyun eğmeden kıt imkanlarına rağmen israile karşı onurluca mücadele eden Gazze’nin yiğit evlatlarını da selamlıyoruz. Bütün uluslararası kuruluşları ve dünya kamuoyunu hepimizin gözleri önünde devam eden bu vahşi soykırımı insanlık adına durdurmaya davet ediyoruz..."şeklinde belirtti.

Basın açıklamasının ardından Muhammed İmamoğlu Hoca'nın yaptığı dua ile program nihayete erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55