,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için oturma eylemi yapılacak

Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için oturma eylemi yapılacak
HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için düzenleyecekleri 3 günlük oturma eylemine Malatya halkını davet etti.

 

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bombardımana tutması, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de çeşitli etkinliklerle lanetlenirken, HAMAS'a olan destek ise her geçen gün büyüyerek sürüyor.

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından Akçadağ ilçesinde bulunan Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için, Kürecik Mahallesinde (Köyü) 25-26 ve 27 Kasım tarihlerinde 3 gün sürecek oturma eylemi düzenlenecek.

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu üyeleri, Ulusal, Yerel ve Konteynerlerdeki gazetecileri ziyaret ederek bir basın açıklaması düzenledi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması veyahut Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırılar durana kadar faaliyetlerinin durdurulması için gerçekleştirecekleri 3 günlük oturma eylemine tüm Malatyalıları davet etti.

Basın açıklamasına Kur'an-ı Kerim'deki Nisa Süresi'nin 75'inci ayetiyle başlayan Dönmezer, 'Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gönder, bize katından bir yardım eden yolla' diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?' diye anımsattı.

Siyonist işgal rejiminin 75 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarında her geçen gün işgali genişlettiğine dikkat çeken Dönmezer, "Siyonist çeteler, Filistinli kardeşlerimizi alıkoyma, kaçırma, rehin alma, şehit etme, mal, mülk ve arazilerini gasp etmeye devam etmektedir. Bunun neticesinden milyonlarca Filistinli kardeşlerimiz yurtlarından ve topraklarından tehcir edilerek diasporaya uğramışlardır." dedi.

"Gazze'de 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532'sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan sağlık çalışanı ve yardım görevlisi 14 bin 532 masum insan şehid edilmiştir"

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer 

Filistin'e yönelik siyonist çetelerin işlediği zulümlerin haddi ve hesabının olmadığını aktaran Dönmezer, şöyle devam etti:

"Siyonist rejim 7 Ekim'den bu yana Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir soykırım suçu işlemiştir. Siyonistler soykırım suçu işlerken, camileri, okulları, hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamış, hiçbir ölçü, kural ve kaide tanımamıştır. Yapılan bu saldırılar neticesinde 22 Kasım tarihi itibarıyla Gazze'de 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532'sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan sağlık çalışanı ve yardım görevlisi savunmasız 14 bin 532 masum insan şehid edilmiştir. Ve yine aynı şekilde Siyonistlerin saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk 7 bin insan kayıp durumdadır. Siyonistler Gazze'de 47 günde 205 sağlık çalışanı, 25 sivil savunma görevlisini ve 64 gazeteciyi katlederken, 35 binden fazla savunmasız insanı yaralamıştır. Yaralı insanların yüzde 75'inden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturmuştur."

"Kürecik NATO Radar Üssü siyonist işgal rejimine bilgi akışı sağlamaktadır"

Dönmezer, "Gazze'de yaşanan bu vahşet ve soykırım basın ve medya aracılığıyla canlı yayınlanmış, tüm dünyanın gözleri önünde insanlığa savaş açılmıştır. Bu soykırımı durdurmayan ve hatta destek veren ülkelerin liderleri dev miting ve protestolara maruz kalmış, mazlum Gazze halkının yanında yer alan halklar, Siyonist vahşeti telin etmeye devam etmektedir. Bu kapsamda biz Türkiye'de yaşayan halklarda Siyonist vahşeti telin ediyoruz. Siyonist işgal rejimine boykot uygulanması, Siyonistlerle ticari ilişkilerin kesilmesi ve radar üslerinin kapatılması konusunda Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu olarak birlikte ortak basın açıklamaları, 'protesto gösterileri, yürüyüşler düzenlemeye devam ediyoruz. Herkesin malumu, Kürecik Radar sisteminin kurulumu ABD askeri personeli tarafından Şubat 2012'de tamamlandı. Radar istasyonunun kontrolü, NATO Komutanlığına devredildi. Kurulu Radar, Siyonist işgal rejimine bilgi akışı sağlamaktadır." diye dikkat çekti.

"Gazze'de işlenen soykırım suçuna ortak olan ABD'nin bizim ülkemizde bulunan bu radar üssünü kullanmasına ve kardeşlerimizin şehid edilmesine seyirci kalamayız"

ABD'nin siyonist işgal rejimine açıktan destek vermesinin herkesçe bilindiğini belirten Dönmezer, "ABD siyonist işgal rejimine, Gazze'ye yapılan saldırılarda silah desteğiyle birlikte istihbarat desteği de vermiştir. Söz konusu istihbarat desteğini kendi elleriyle kurmuş olduğu ve ülkemizden bulunan Kürecik NATO Radar Üssü'nden sağlamıştır. Bilginin ve istihbaratın en büyük silah olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Böyle zorlu bir süreçte Gazze'de İşlenen soykırım suçuna ortak olan ABD'nin bizim ülkemizde bulunan bu radar üssünü kullanması ve kardeşlerimizin şehid edilmesine seyirci kalamayız." ifadelerini kullandı.

"Kürecik Mahallesinde düzenleyeceğimiz 3 günlük oturma eylemine tüm halkımız davetlidir"

Dönmezer, "Bu kapsamda, siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması veyahut Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırılar durana kadar faaliyetlerinin durdurulması için, Kürecik Mahallesinde (Köyü) oturma eylemi gerçekleştireceğiz. 25-26 ve 27 Kasım günü gerçekleştireceğimiz 3 günlük oturma eylemine tüm halkımız, basın ve medya mensupları davetlidir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55