,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği yaşanıyor

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği yaşanıyor
Kurban Bayramı’nın arefesinde kurban pazarlarında yoğun bir hareketlilik yaşanırken hayvan besicileri halkın, alışverişlerini bugüne ve bayram gününe bıraktığını belirtti.

 

Gaziantep’te kurban pazarlarında alışverişlerini arefe gününe bırakan vatandaşlar yoğunluğa neden oldu. Kurban ibadetini yerine getirmek için kurban pazarlarına gelen vatandaşlar, kurbanlıklarını almak için hayvan besicileri ile sıkı sıkıya pazarlık yapıyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinden getirdikleri kurbanlıkları, kurban pazarlarında müşterileriyle buluşturan hayvan besicilerinin kimileri satışlardan memnun kalırken kimileri de girdi maliyetlerinin yüksek olduğundan yakındı.

Hayvan besicileri, bu yıl fiyatların uygun olduğunu belirtirken kurban kesmek isteyen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı ve fiyatlara rağmen kurban ibadetini yerine getirmek için bütçelerine uygun kurbanlıkları tercih ettiklerini belirttiler.

Gaziantep’te kentin çeşitli noktalarına kurulan kurban pazarlarına çocukları ve eşleriyle gelen aileler, arefe günü kurbanlık seçmenin telaşını yaşıyor. Satıcılar da çok sıkı pazarlıklarla ellerinde kalan son kurbanlıkları bitirebilmek için çaba harcıyor. Kıran kırana pazarlıkların yapıldığı pazarda, satıcılar arefe günü olması nedeniyle kurbanlık fiyatlarını bir miktar düşürdü.

“Halk kurban ibadetini yerine getirmek için kurbanlıklarını alıyorlar”

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği yaşanıyor

Kurbanlık satıcısı Cafer Şahin

Kurban satışlarının bayramın 3’üncü gününe kadar devam edeceğini belirten satıcı Cafer Şahin, “Müşterilerimiz geçen seneye göre az ama halk kurban ibadetini yerine getirmek için kurbanlıklarını alıyorlar. Fiyatlar uygun herkesin alabileceği bütçede kurbanlıklarımız mevcuttur. Bugün en düşük Toklu cinsi kilo başına fiyatı 60 TL bazında yer alıyor. 3 gündür buradayız. Bugün diğer günlere göre daha iyi hareketlilik var. Yoğunluğun daha çok yaşanacağını bekliyoruz. Bayramın 3’üncü gününe kadar satışlarımız devam edecektir. Belediyemiz bize burada bir su imkânı ve ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz yerler tahsis edebilirdi. Belediye bize bu imkanları sunarsa biz daha iyi bir şekilde hizmet ederiz. Burada su olmadığı için biz kendi imkanlarımızla getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Kurban pazarlarında arefe günü bereketliliği var”

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği yaşanıyor

Kurbanlık satıcısı Muhammed Yusuf Sarı

Vatandaşların Kurban Bayramı’na hazırlık yaptığını ifade eden Muhammed Yusuf Sarı, “2 gün öncesine göre vatandaşlarımız kurbanlıklarını almak için gelmeye başladı. Her ne kadar geçen seneye göre alışveriş düşmüş olsa da kurbanlıklarımız satılıyor. Fiyatlar yüksek olduğu için millet çekiniyor ama alışverişlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız bayrama hazırlık yapıyorlar. Burada her bütçeye uygun kurbanlıklarımız var. Kilo bazında burada en uygun kurbanlık 45 TL’den satılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Her kesime hitap eden kurbanlıklarımız mevcuttur”

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği yaşanıyor

Kurbanlık satıcısı Ali Bulduk 

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği ve bereketliliğinin yaşandığını söyleyen Ali Bulduk ise, “Satışlarımız normal bir şekilde devam ediyor. Satışlarımız bayramın 3’üncü gününe kadar devam edecek. Kurbanlık fiyatlarımız kilo bazında 50 ve 60 TL olarak satılıyor. Dişi koyun kilo bazında 50, erkek Toklu cinsi kurbanlıklarımız 55 TL olarak satılıyor. Bayramın 3’üncü gününe kadar yoğunluk devam edecektir. Milletimiz alışveriş için akşam serinliğini tercih ediyorlar.

Kurbanlıkları pazara getirdiğini ve her bütçeye uygun kurbanlıkların olduğunu belirten Ramazan Yılmaz, vatandaşları kurban kesmesi yönünde tavsiyede bulundu.

Kurban pazarlarında arefe günü hareketliliği yaşanıyor

Hayvan satıcısı Mahmut Orhan

Girdi maliyetlerinin yüksek olduğundan yakınan Mahmut Orhan ise vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmek için kurbanlık almaya pazarlara geldiğini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55