,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Kur'an'a Saygı Mitingine katılan vatandaşlar: Kur'an-ı Kerim susturulamaz

Kur'an'a Saygı Mitingine katılan vatandaşlar: Kur'an-ı Kerim susturulamaz
Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen Kur'an'a Saygı Mitingine katılan on binlerce insan hep bir ağızdan Kur'an-ı Kerim'in nurunun söndürülemeyeceğini haykırdı.

 

Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılıkları göstermek için Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen mitinge katılan vatandaşlar duygularını paylaştı.

Farabi Ünal

Mitinge katılan vatandaşlardan Farabi Ünal, "Kur'an-ı Kerim hayat kitabımızdır; ekmeğimizden, suyumuzdan, her şeyimizden daha değerlidir. Kur'an-ı Kerim bizim kırmızı çizgimizdir. Müstekbirler bu hakareti yaparak kendilerine hak sayabilirler ama Allah katında Müslümanların burada toplanması kesinlikle çok kıymetli, çok değerlidir. Onlar bizi küçük görebilirler ama Kur'an-ı Kerim susmaz ve susturulamaz bir kitaptır. O'nun nuru kâinatın her tarafını kaplayacaktır. Biz buraya O'nu haykırmaya ve tepkimizi ortaya oymaya geldik." dedi.

Aziz Çelik

"Biz onların kitaplarına karışmıyoruz onla neden bizim kitabımıza saldırıyor"

Müslümanların sessizliğinin kabul edilmeyeceğini dile getiren vatandaşlardan Aziz Çelik, "Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık kabul edilemez. Biz onların kitaplarına karışmıyoruz onlar neden bizim kitabımıza saldırıyor? Biz bütün ilahi kitapları ve Peygamberleri kabul ediyor ve saygı duyuyoruz. Onların bizim Peygamberimize saygıları yok. Oradaki Müslümanla neden tepki göstermiyor. Dünyalıktan korkmasınlar. Müslümanların kendi menfaatlerini değil, Kur'an-ı Kerim'in izzetini düşünmeleri lazımdır. Oradaki Müslümanlar da 'yurt dışı edilirim' endişesi taşıyıp sessiz kalmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Kızıler

"Müslümanlar birlik olmalı"

Abdurrahman Kızıler, "Bu tarz bir mitingin yapılmış olması çok iyi ve güzel. Müslümanlar Kur'an'a sarılır ve birlik olursa yücelirler. Bu mitingi düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Muhammed Kaya

"Kafirlerin en korktuğu şey, Allah adının zikredilmesidir"

Mitinge katılan vatandaşlardan Muhammed Kaya, "Bizler Kur'an-ı Kerim'den uzak kaldıkça bu kafir despotlar kitabımıza saldırıp yakıyorlar. Biz Müslümanlar mitinglerde bir araya gelip tekbir getirdiğimizde 12 bin 500 kilometre uzağımızda olan Amerika vallahi sarsılıyor. Çünkü kafirlerin en korktuğu şey, Allah adının zikredilmesidir. Bizler 'Allah-u Ekber' dediğimizde onların tahtları sarsıldığından ümmeti bölük-pörçük etmeye çalışıyorlar. Halkımız artık uyandı, her şeyin farkındadır. Bizler iman ettiğimiz gün iki kırmızı çizgimiz vardı. Bunlardan biri kitabımız ve dinimiz, diğeri namusumuzdu. İşte bugün kitabımız için canımızı, malımızı, evladımızı ve vatanımızı feda etmeye hazırız. Kafirler iyi bilsin ki Allah'ın nurunu tamamlayacağı güne kadar onlar kitabımıza zarar veremeyecektir." dedi.

"Peygamberimiz bizleri kardeş olarak ilan etmiş"

Kaya konuşmasının devamında, şu ifadelere yer verdi:

"Biz Müslümanlar aramızdaki ihtilafları bir yana bırakıp bir araya gelirsek kafirler aramızdan çıkıp gidecektir. Müslümanlar bir olursa 7 milyonluk İsrail tükürüğümüzde boğulur. Filistin'de kardeşlerimiz terör şebekesi tarafından zulme uğrarken buradaki kardeşlerimiz durumdan habersiz. Nihayetinde Allah namaz sorgusundan sonra bizden alacağı ilk hesap, 'İslam dininin hâkim olabilmesi için ne yaptın' sorusu olacaktır. Buradaki kalabalığa baktığımızda ümit varız. Peygamberimiz bizleri kardeş olarak ilan etmiş ve bizlerde bu kardeşliği terk etmiyoruz. Bu dava herkese nasip olmaz. Vatanımız ile halkımız Müslüman ve bizlerde Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz. Diyoruz ki, ey kafirler! Hazreti Muhammed'in ordusu geliyor. Bugün burada toplandığımız gibi Allah-u Teala bizleri Hazreti Muhammed'in bayrağı altında bir araya getirmeyi nasip etsin."

Songül Karaduman

"Çocuklarımız bu yolda yetiştireceğiz"

Mitinge kayılan Songül Karaduman ise "Allahu Teâlâ Zalimlere fırsat vermesin. Zalimler kendi kurduğu tuzağa düşecek inşallah. Bizler Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz ve O'nun yolundayız. Çocuklarımızı bu yolda yetiştireceğiz. Kur'an davası için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Rabbim İslami hâkim kılacak. Rabbim bu ümmetin sayısını artırsın." dedi.

Mevlüde Altan

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Kur'an'a Saygı Mitingi'ni Müslümanların uykudan uyanışı olarak nitelendiren Mevlüde Altan, "Kur'an'a yapılan saldırı bize değil insanlığa yapılan bir zulümdür. Nihayetinde Kur'an-ı Kerim'in indirilme amacını Müslümanlar olarak hepimiz biliyoruz. Çocuklarımızın geleceği Kur'an-ı Kerim üzerine bir dayanaktır. O Kur'an ki nasıl ki bizlere emanet edilmişse aynı şekilde bizlerde bunu çocuklarımıza aktarıp bilinçlendirmek zorundayız." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55