,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Kur'an sevdalısı kadınlar: Kur'an-ı Kerim her zaman baş tacımız olmalı

Kur'an sevdalısı kadınlar: Kur'an-ı Kerim her zaman baş tacımız olmalı
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Kur'an'a Saygı Mitingine katılan kadınlar, Kur'an'a saldıranlara tepki amacıyla programa katıldıklarını belirterek, Kur'an'a her zaman sahip çıkılması çağrısında bulundular.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanında, Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingde, İslam düşmanları aleyhine pankartlar açıldı. Miting meydanına geçtiğimiz günlerde Adana'da namaz üzerinde şehit edilen HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in posteri asıldı.

Çevre il ve ilçelerden de halkın yoğun katılım gösterdiği mitinge katılan kadınlar, Kur'an'a yapılan saldırılara sessiz kalınmaması gerektiğini belirttiler.

"Kitabımıza, rehberimize sahip çıkmamız gerekir"

Hatice Tartı

Hollanda'dan Kur'an için Diyarbakır'a gelen Hatice Tartı, "İlk defa böyle bir mitinge katılıyorum. Çok farklı bir duyguya sahibim. Kur'an sevdasıyla geldim. Kitabımıza, rehberimize sahip çıkmamız gerekiyor. Allah bize bu canı verdiği müddetçe savaşacağız. Kitabımıza, Peygamberimize eğer bir saldırı varsa, her şekilde kınamamız gerekiyor." dedi.

"Allah, Avrupa'ya hakkımızı bırakmasın"

Kur'an için mitinge geldiğini ifade ederken duygulanan Nefise, "Batman'dan Kur'an-ı Kerim ve Allah için geldik. Allah, Avrupa'ya hakkımızı bırakmasın. Kur'an'ı yaktılar. Onlar da bizler de Kur'an'a kurban olalım." diye konuştu.

"Rabbim Müslümanların sayısını arttırsın"

Gülay Gökça

Kur'an'a saygısızlık yapanların perişan olması için dua eden Gülay Gökça, "Kur'an için Batman'dan buraya geldim. Allah, onları kahru perişan etsin. Canımız, malımız ve çocuklarımız O'nun yoluna feda olsun. Kur'an'ımızı tekmelediler, yaktılar. Rabbim Müslümanların sayısını arttırsın, kafirleri de kahru perişan etsin." ifadelerini kullandı.

"Allah'tan korkmuyorlar diye her şeyi yapıyorlar"

Müslümanların Kur'an için vazifelerini yerine getirmesi gerektiğini söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş, "Kur'an için Allah'ın kitabı için geldik. Kur'an'a neler yapmıyorlar, yırtıyorlar, ayaklar altına alıyorlar. Allah'tan korkmuyorlar diye her şeyi yapıyorlar. Müslüman bu duruma karşı çıkıp görevini yapmalı." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim her zaman baş tacımız olmalı"

Ebrar Olçay ise "Buraya Kur'an'ı ve dinimizi ayaklar altına aldıklarına tepki göstermek için geldim. Kur'an-ı Kerim her zaman baş tacımız olmalı. Kur'an'ı ayaklar altına almaları kötü bir şey ama cezasını ahirette çekecekler." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55