,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Kur'an sevdalısı çocuklar: Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkacağız ve O'nu ezdirmeyeceğiz

Kur'an sevdalısı çocuklar: Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkacağız ve O'nu ezdirmeyeceğiz
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Kur'an'a Saygı Mitingine katılan Kur'an sevdalısı çocuklar, Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak ve bütün dünyaya seslerini duyurmak için mitinge katıldıklarını söyledi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları kınama amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında "Kur'an'a Saygı Mitingi" düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden binlerce kişinin katıldığı mitinge icabet eden çocuklar, Kur'an'a yapılan saldırılara sessiz kalınmamasına, sahip çıkılmasına ve tüm dünyaya seslerini duyurmaları gerektiğine dikkat çekti. 

Miting alanına gelen katılımcıların çoğunun elinde Kur'an-ı Kerim'in olduğu görüldü.

Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingde, İslam düşmanları aleyhine pankartlar açıldı.

Mitinge katılan çocuklar, Kur'an'ı okuyarak O'na sahip çıkacaklarını belirttiler.

"Kur'an'ı Kerim Peygamberimizin en büyük mucizesidir"

Abdullah Asar

Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkacaklarını ve onu ezdirmeyeceklerini söyleyen Abdullah Asar, "Kur'an'ı Kerim Allah'ın bize indirmiş oluğu bir kitaptır, Kur'an'a değer verip seviyoruz ve onu korumak bizim hakkımızdır. Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkacağız ve onu ezdirmeyeceğiz, Kur'an'ı Kerim'i bir daha kimse yırtıp yakamaz. Soytarılar bir daha öyle bir şey yapamaz. Bütün Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yakan kişilere karşı ayaklanıp bütün dünyaya seslerini duyurmaları gerekir. Bir daha böyle bir cürette bulunmamaları için böyle bir şey gerekiyor, sosyal medya ve haberler ne gerekiyorsa yapılmalı." diye konuştu.

"Biz de buraya Kur'an'ı Kerim içim geldik"

Ramazan Güzel

Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden Ramazan Güzel, "Kur'an'ı Kerim Peygamberimizin en büyük mucizesidir. Biz de buraya Kur'an'ı Kerim içim geldik. Kafirler Kur'an-ı Kerim yakıyorlar bunun için bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Kâfirler Kur'an-ı Kerim'i yakmak için geliyorlar bizde sahip çıkmak için geldik." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in arkasında duracağız"

Yakup Doğan

Her zaman Kur'an'ı Kerim'in arkasında duracaklarını belirten Yakup Doğan, "Avrupa'da veya başka yerlerde Kur'an-ı Kerim'e el uzatıyorlar, biz de Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak için bugün Diyarbakır'a geldik ve Kur'an'ı Kerim'in arkasında duracağız. Kur'an-ı Kerim'e el uzatıyorlar, bizler de bunu şiddetle kınıyoruz. Müslümanlar hep bir olup Kur'an-ı Kerim'e sahip çıksın." ifadelerini kullandı.

"Müslüman ülkeler onlara karşı ambargolar uygulamalı"

Harun Zengel

Kur'an'ı yakma hadsizliğini gösteren batı hakkında konuşan Harun Zengel, "Onlar çok saygısız bir toplumdur ve İslam ülkelerine karşı da büyük bir saygısızlık. Müslümanlar tepkisini ortaya koymalı ama Müslümanlar tepkilerini yeteri kadar vermiyor. Müslüman ülkeler onlara karşı ambargolar uygulamalı." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'i okuyup sahip çıkmalıyız"

Harun Eymen Kılavuz

Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırıları kabul etmediğini söyleyen Harun Eymen Kılavuz, "Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak için buraya geldik ve ben bu saldırıları kabul etmiyorum. Kur'an-ı Kerim'in içerisinde Allah'ın emirleri yazılı, biz de ona sahip çıkmalıyız. Kur'an-ı Kerim'i okuyup sahip çıkmalıyız ve Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapanları kınıyorum." diye konuştu.

Hüseyin Kaynak

Hüseyin Kaynak da "Kur'an-ı Kerim'e uzanan eller kırılsın Kur-an'ı kerim bizim kutsal kitabımızdır ve bizim ona saygı vermemiz gerekir." şeklinde konuşurken Cihat İzmit ise, "Kur'an-ı Kerim'i yaktılar biz de onları lanetlemek için geldik Allah onların belasını versin." dedi.

Etkinliğe katılan bir çocuk ise "Biz buraya Kur'an-ı Kerim için geldik, malımız ve canımız Kur'an-ı Kerim içindir. Yaşasın Kur'an'ı kerim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55