,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Kur’an Nesli'nden Mirac mesajı: Gazze ve Aksa'nın kurtuluşu için mücadele edelim

Kur’an Nesli'nden Mirac mesajı: Gazze ve Aksa'nın kurtuluşu için mücadele edelim
Kur’an Nesli Platformu, "Kirlenen ruhlarımızı, sönen ümitlerimizi Mirac olayıyla tekrar canlandıralım. Gazze için, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için mücadele edelim." çağrısında bulundu.

Kur’an Nesli Platformu, Mirac Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Açıklamanın başında, "Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir." ayetine atıfta bulunuldu.

Mirac hadisesinin, Receb ayının 27. gecesinde vuku bulduğu hatırlatılan açıklamada, "Peygamber Efendimiz bu gecede, Mescid-i Harâm’dan, Kur’an’ın tabiriyle 'etrafı mübarek kılınmış belde' olan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Sidret’ül Münteha’ya bir yolculuk yapmıştır. Burada Rabbiyle konuşmuş ve kendisine beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son  iki ayeti ve ümmetinden Allah’a şirk koşanların dışında herkesin affedileceği müjdeleri verilmiştir." denildi.

"Ümmet suskun, küfür ise tüm zalimliğiyle Gazze’ye saldırmakta"

Bugün etrafı mübarek kılınmış olan o mübarek beldenin, siyonist işgal rejiminin zulmü altında inlemekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bugün o mübarek topraklardan göğe yükselen Gazzeli çocukların, kadınların, yaşlıların ve şehadet şerbeti içmiş tüm Gazze halkının pak ve temiz ruhlarıdır. Allah’a arz olunan o adaklar mazlumların cansız bedenleridir. 7 Ekim'den bu yana ümmet suskun, küfür ise tüm zalimliğiyle Gazze’ye saldırmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Mescid-i Aksa'nın, salt Filistin’in, Gazze’nin, ya da HAMAS’ın meselesi olmadığına işaret edilen açıklamada, "Mescid-i Aksa sadece Arapların da meselesi değildir. Bilakis Mescid-i Aksa, Ben Müslümanım, Hazreti Muhammed’in ümmetiyim diyen herkesin ortak davasıdır. Ama maalesef görüyoruz ki bugün, bu davayı sahiplenen ve bunun için bedel ödeyenler sadece bir avuç Filistinli, Gazzeli Müslümanlardır. Ve tüm dünya onları sahipsiz ve yalnız bırakmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Kur’an Nesli Platformu olarak çağrıda bulunuyoruz: Ey Rabbani sefinenin ortak yolcuları! Ey Şahs-ı manevi bir bedenin ortak azaları!

Gelin, bu mübarek geceyi ittihadımıza bir vesile, kurtuluşumuza bir meşale, dirilişimize bir yol kılalım.

Kirlenen ruhlarımızı, sönen ümitlerimizi Miraç olayıyla tekrar canlandıralım. Gazze için, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için mücadele edelim.

Bugün bizim için bir yıldönümü olsun. Bugünden itibaren en büyük hedefimiz; Aksa’nın necis ellerden kurtulması, Gazze’nin özgürlüğe kavuşması olsun. Ve bunun için ne gerekiyorsa onu yapalım.

Rabbim bu mübarek geceyi, tüm İslam âleminin birleşmesine ve yeniden asrısaadette olduğu gibi Kur’an’ın surları etrafında toplanılmasına vesile kılsın.

Rabbim yapamadıklarımızdan  dolayı bizi sorumlu tutmasın, İslâm ümmetinin idarecilerine görevlerini yerine getirme iradesini ve cesaretini versin."

Gazze’deki tüm şehitlerin şehadetlerininin tebrik edildiği açıklamada, direnişçilere zafer temennisinde bulunuldu.

Açıklamanın sonunda 6 Şubat depreminin yıldönümünde, bir daha böyle afetlerin yaşanmaması ve  depremde ölenlere Allah'tan rahmet dilendi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55