,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı
Kur'an Nesli Platformu tarafından Mevlid-i Nebi mesajında Allah Resulü'nün gelişiyle hem ferdî hem toplumsal hem de evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı yaşandığına dikkat çekildi.

 

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumunun tüm insanlığın ve varlıkların umudu, bekleyişi, kurtuluş habercisi olduğu ifade edilen mesajı Kur'an Nesli Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü Sözcüsü Muhammed Mehdi Evyapan okudu.

Evyapan, günümüz insanının ve dünyanın özlediği değerlerin, huzur ve güvenin Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) insanlığa tebliğ ettiği hakikatler ile mümkün olacağına dikkat çekti.

"Allah Resul'ünün zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı yaşanmıştır"

Evyapan yaptığı açıklamada, "Yüce Allah, tarih boyunca insanlığın dünya ve ahiret saadeti için onlara rehberlik edecek peygamberler göndermiştir. İşte Mevlid Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyayı teşrif ettiği gecedir. Allah Resulü'nün gelişiyle hem ferdî hem toplumsal hem de evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı yaşanmıştır. Nitekim cehaletin, zulmün hâkim olduğu, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir toplum ve dünya; ilmin, adaletin ve merhametin aydınlığında asr-ı saadete dönüşmüş, cahiliye anlayışının girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; kardeşliğin, erdemin, ahde vefanın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuştur." dedi.

"Huzur ve güven Hazreti Peygamber'in insanlığa tebliğ ettiği hakikatler ile mümkün olacaktır"

Kur'an Nesli Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü Sözcüsü Muhammed Mehdi Evyapan

Dünyanın yaşadığı tüm sorunların temelinde Peygamberimizin sünnet-i seniyyesinden uzaklaşılmasından kaynaklandığını ifade eden Evyapan, "Bugün yine savaşlar, işgal, sömürü, bunalım, ümitsizlik, güvensizlik girdabında; hukuku, huzuru ve yolunu arayan günümüz insanı, Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) getirdiği hakikat ilkelerine, onun ahlâkına, rehberlik ve örnekliğine, her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Zira başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın yaşadığı tüm sorunların temelinde, Kur'an'ın bilgiyi, hikmeti ve hakikati gösteren yolundan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnet-i seniyyesinden uzaklaşmanın olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla günümüz insanının ve dünyanın özlediği değerler, huzur ve güven; Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) insanlığa tebliğ ettiği hakikatler ile mümkün olacaktır." diye konuştu.

"O'nun tebliğ ettiği vahyi, en uygun yöntemle topluma ve yeryüzüne taşımak, onu sevmenin gereği ve göstergesidir"

Evyapan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sebeple hayatı ve üstün ahlak ilkeleriyle çağlara rehberlik eden Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile anlam bulan hakikat ve değerleri, yani sünnet-i seniyyeyi, yine O'nun, vahyin evrensel mesajlarını insanlığa öğretirken takip ettiği ilim, hikmet, güzel öğüt merkezli metot ve ilkelerle bugüne taşımak, biz müminlerin Allah'a, Resulü'ne ve insanlığa karşı en büyük vazifesidir. Bu bağlamda öncelikle Peygamber efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem); sahih kaynaklardan iyi bir okuma yaparak en güzel şekilde tanımak ve anlamak, O'nun tebliğ ettiği vahyi, hayatımızda yaşanır kılarak en uygun yöntemle topluma ve yeryüzüne taşımak, onu sevmenin gereği ve göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Evyapan, son olarak tüm İslam aleminin Mevlid gecesini tebrik ederek şunları söyledi:

"Bu duygu ve düşüncelerle bu kutlu doğumun, kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın kurtuluşuna vesile olması dileğiyle, İslam âleminin Mevlid gecesini tebrik eder; Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kılmasını niyaz ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55