,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Kadir Gecesi" mesajı

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Kadir Gecesi" mesajı
Kur'an Nesli Platformu "Kadir Gecesi" münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ederken Gazze için, ümmet için, insanlık için dua edilmesi çağrısında bulundu.

 

Bin aydan daha hayırlı olan ve Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya tarafından okunan mesajda, Kadir Gecesi'nin seksen yıllık bir ömre bedel olduğu belirtilerek, 'Bu geceyi camilerde veya evlerimizde itikâf ruhuyla, ailelerimizle birlikte kadrine yaraşır bir şekilde idrak etmeli; Gazze için, ümmet için, insanlık için dua etmeli, İsrail vahşeti karşısında ümmet olarak içine düştüğümüz utanç verici halden, göstermiş olduğumuz acziyetten dolayı af dilemeliyiz. " denildi.

"Biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik. Sen Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle her türlü iş için yeryüzüne iner de iner. O gece şafak atıncaya kadar bütünüyle esenliktir" ayetinin aktarıldığı mesajda, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı ve seksen yıllık bir ömre bedel olduğu ifade edildi.

Mübarek zaman dilimlerinin sonuna yaklaşıldığını belirten Osman Yalçınkaya, "Sonsuz merhamet ve cömertlik sahibi olan Rabbimizin lütuf ve keremiyle bize ihsan ettiği bereketli bir zaman dilimi olan üç ayların sonuna doğru geldik.  Büyük bir ticaret ve kazanç fırsatı olan bu üç aylar içinde kimi mübarek geceler vardır ki hadsiz sevabı barındırır. Bu geceler Rabbimizin ihsanının, ikramının ve bağışlamasının en bol olduğu gecelerdir. Şüphesiz bütün bu vakitler ve geceler içinde en bereketlisi, Kadir suresinde bildirildiği üzere bin aydan daha hayırlı ve seksen yıllık bir ömre bedel olan Kadir gecesidir." dedi.

"Gazze için, ümmet için, insanlık için dua etmeli"

Kadir gecesinin her yerde ve şartta değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunan ve Filistin için çokça dua edilmesi gerektiğini kaydeden Yalçınkaya, "Çok kıymetli üç aylık manevi iklimin zirvesine eriştiğimiz şu zamanda hep birlikte, Rahmet ayındaki bin aydan daha hayırlı bu geceyi camilerde veya evlerimizde itikâf ruhuyla ailelerimizle birlikte kadrine yaraşır bir şekilde idrak etmeli; Gazze için, ümmet için, insanlık için dua etmeli, İsrail vahşeti karşısında ümmet olarak içine düştüğümüz utanç verici halden, göstermiş olduğumuz acziyetten dolayı af dilemeliyiz. Bu mübarek gecenin hürmetine Yüce rabbimizden, Gazze'de yaşanan büyük acıları dindirmesini, israil'in, Amerika'nın, tüm işbirlikçi zalimlerin ve İslam devletlerinin başındaki hain, kukla liderlerin saltanatlarını başlarına yıkmasını; bizlere, ülkemize ve tüm İslam alemine yüzlerimizi güldürecek, gönüllerimizi ferahlatacak güzellikler ihsan etmesini diliyoruz.  Bu vesileyle Kur’an Nesli Platformu olarak; gerçek manada umumi sevinçlerin yaşanacağı bayramlara erişmek dileğiyle tüm halkımızın ve âlem-i İslam'ın mübarek Kadir gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin, özlemle beklenen güzelliklerin başlangıcı olmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55