,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Kadir Gecesi" mesajı

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Kadir Gecesi" mesajı
​Kur'an Nesli Platformu "Kadir Gecesi" münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Bin aydan daha hayırlı olan ve Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya tarafından okunan mesajda, Kadir Gecesi'nin Allah'ın insanlara büyük bir ikramı olduğu belirtilerek "Gerek ülkemizi gerek tüm İslam âlemini, yaşanan büyük acıların ardından çok büyük hayırların ve güzelliklerin beklediği müjdesini veriyoruz." denildi.

"Biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Sen Kadir Gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle her türlü iş için yeryüzüne iner de iner. Bütünüyle esenliktir o gece, tâ şafak atıncaya kadar." ayetinin aktarıldığı açıklamada, Yalçınkaya şunları kaydetti:

"Her şeyin hızla akıp gittiği, ömür sermayemizin çoğu zaman berhava olduğu şu hayat keşmekeşinde, sonsuz merhamet ve cömertlik sahibi olan Rabbimizin lütuf ve keremiyle bize ihsan ettiği bereketli bir zaman dilimidir üç aylar. Bu aylar, adeta dünya çarşısının kapanıp, ahiret çarşısının kurulduğu büyük ticaret ve kazanç fırsatıdır. Bu üç aylar içinde de kimi mübarek geceler vardır ki hadsiz sevabı barındırır. Ve şüphesiz bütün bu vakitler içinde en bereketlisi, nass-ı Kur'an ile bin aydan daha hayırlı ve seksen yıllık bir ömre bedel olan Kadir Gecesi'dir."

"Ülkemizi ve tüm İslam âlemini çok büyük hayırların beklediği müjdesini veriyoruz"

"Çok kıymetli üç aylık manevi iklimin hem sonuna hem de zirvesine eriştiğimiz şu zamanda hep birlikte, bu mübarek Kadir Gecesi'ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Yalçınkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Rahmet ayı olan Ramazan'da ve bin aydan daha hayırlı bu gecede, yaşanan büyük acıların ardından Yüce Rabbimizden bizlere, ülkemize ve tüm İslam âlemine yüzlerimizi güldürecek, gönüllerimizi ferahlatacak güzellikler ihsan etmesini, iman ve kardeşlik şuuruyla bizleri birbirine kenetlenmiş duvar gibi saf bağlamış bir ümmet eylemesini diliyoruz. Bizler iman ediyoruz ki her zorluktan sonra kolaylık vardır. Ve yine inanıyoruz ki zorluk ve darlık ne kadar çetinse ardından gelecek kolaylık ve ferahlık da o nispette büyük olacaktır. Dolayısıyla, gerek ülkemizi gerek tüm İslam âlemini, yaşanan büyük acıların ardından çok büyük hayırların ve güzelliklerin beklediği müjdesini veriyoruz."

Tüm halkın ve âlem-i İslam'ın mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik eden Yalçınkaya, "Bu vesileyle umumi sevinçlerin yaşanacağı bayramlara erişmek dileğiyle, bu mübarek gecenin, özlemle beklenen güzelliklerin başlangıcı olmasını ümit ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55