,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Akdeniz Bölge Finali Adana'da gerçekleştirildi

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Akdeniz Bölge Finali Adana'da gerçekleştirildi
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı "Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali" Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, il ve ilçelerde hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik olarak başlatılmış olan "Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Adana'da düzenlenen final etkinliğiyle tamamlandı.

Yapılan yarışmada; Türkiye finaline katılmak üzere erkek öğrenci kategorisinde, Isparta İli Mekke Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Emrullah Kırkıncı, kız öğrenciler kategorisinde ise Adana ili Seyhan İlçesi Hacı Fatma Feride Hatun Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esra Akdeniz bölge birincisi seçildi.

Yarışmada erkek öğrenci kategorisinde; Hatay ili Kırıkhan İlçesi Merkez Kur'an Kursu öğrencisi Ali Cemiloğlu ikinci, Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Müftü Muhammed Gevher Kur'an Kursu öğrencisi Harun Efe Kenger üçüncü oldu.

Yarışmada kız öğrenci kategorisinde; Isparta İli Merkez Deregümü Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Bitiktaş ikinci, Antalya İli Muratpaşa İlçesi Mevlâna Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Elif Ahsen Andıç üçüncü oldu.

"Kur'an bizim her şeyimiz. Onu güzel okumak, Onun bize emrettikleriyle amel etmek bizim için ibadettir"

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, "Kur'an bütün kitapların başıdır. Kur'an bizim her şeyimiz. Onu güzel okumak, Onun bize emrettikleriyle amel etmek bizim için ibadettir. Bizim ecdadımız Anadolu coğrafyasında Kur'an'a büyük hizmetler etmiş ve Cenab-ı Hakk da bizi mahcup etmemiştir. Ecdadımız Kur'an'a hizmetle yükselmiştir. Çünkü Allah, Kur'an'a hizmet edenleri yükseltir ve yüceltir. Öğrencilerin hocaları ile anne ve babalarını da ayrı ayrı tebrik ederim." dedi.

İl Müftüsü Taşcı, bölge birincisi seçilen erkek öğrenci için 17 Eylül 2022 Cumartesi günü Denizli ilinde, kız öğrenci için ise 14 Eylül 2022 Çarşamba günü Zonguldak ilinde katılacakları Türkiye finalinde başarılarının devamını diledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55