,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Kur’an-ı Kerim’e yapılan alçak saldırılara tepkiler devam ediyor

Kur’an-ı Kerim’e yapılan alçak saldırılara tepkiler devam ediyor
İsveç ve Danimarka başta olmak üzere batılı ülkelerin İslam'a ve kutsallarına yönelik yapılan saldırılara tepkiler devam ediyor. Bir tepki de Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'dan geldi.

 

İslam'a ve kutsallarına karşı alçak saldırılar hakkında konuşan Ünal, başta İslam İş Birliği Teşkilatı olmak üzere halkı Müslüman olan ülke yöneticilerinin bu eylemlere karşı ciddi ve kararlı adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Bu çirkin saldırılara karşı Müslümanların sesiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Ünal, Kur’an-ı Kerim'in Allah tarafından gönderilmiş son hak din kitabı olduğunu hatırlattı.

Ünal, “Kutsal kitabımız son din İslam’ın anlatıldığı ve öğretildiği Yüce Allah’ın bizlere gönderdiği bir kitaptır. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem) aracılığıyla bizlere de bildirmiş. Özellikle son dönemlerde Avrupa’da özellikle de İsveç’te bazı art niyetli kişilerin Kur’an-ı Kerimimize karşı yaptığı o saygısızca, ahlaksızca ve aşağılık hareketler gerçekten kabul edilmez. Bunları başta lanetliyoruz. Kur’an-ı Kerim'e, camilerimize ve Sevgili Peygamberimize hakaretleri ve Kur’an-ı Kerim yakma girişimlerine engel olmayan hükümet yetkililerini de buradan protesto ediyor ve kınıyoruz.” dedi.

“Kur’an-ı Kerimimize yapılan bu saldırılar sadece İslam’a ve sadece Müslümanlara karşı yapılmış bir saldırı değildir”

İsveç’te başlayıp Danimarka’da devam eden ve başka ülkelerde bu çirkin saldırılar yapılmaya çalışıldığını söyleyen Ünal, “Kur’an-ı Kerimimize ve camilerimize yapılan bu saldırılar sadece İslam’a ve sadece Müslümanlara karşı yapılmış bir hareket veya saldırı değildir. Aslında bu insanlık suçudur ve bütün insanlara karşı yapılmış bir eylemdir. Dolayısıyla burada sadece Müslüman ülkelerin veya Müslümanların karşı çıkmaması değil bütün sözde medeni olan o ülkelerin yöneticilerinin ve vatandaşlarının buna tepki göstermesi gerekir. Kur’an-ı Kerim'e karşı yapılan bu saygısızlık 8 milyara yakın insanın yaşadığı dünyada 2 milyarı aşkın kişinin inandığı bir kitaba böyle saygısızca ve ahlaksızca yapılan eylemler kargaşayı, karmaşayı ve fitneyi de ortaya çıkarmış oluyor. İnsanlığın birbiriyle belki savaşlara yol açacak sebeplerden bir tanesi gibi bir durum ortaya çıkıyor. Dolayısıyla buna herkes karşı çıkmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Bu çirkin saldırıları yapanları lanetliyor ve kınıyoruz”

Son olarak Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, devlet büyüklerimiz, sivil toplum kuruluşları ve basınımız bu duruma hep birlikte bir ortak tavır sergilemişlerdir. Burada Müslüman ülkelerden de İslam İşbirliği Teşkilatından da gerekli açıklamalar yapıldı ama bunların biraz daha ciddi hale gelmesi beklentimizdir. İnşallah bundan sonra da Birleşmiş Milletler başta olmak üzere yine insan hakları savunucuları, dernekler ve sivil toplum kuruluşları, Kur’an-ı Kerim yakılması başta olmak üzere camilerimize ve bütün ibadet yerlerine bu saygısızlıklara engel olmalıdır. Buradan bu çirkin saldırıları yapanları lanetliyor ve kınıyoruz. Bu alçaklığa önlem almayan ülkeleri de protesto ediyoruz.” şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55