,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Kur'an-ı Kerim'e saldırılar Sultanbeyli'de telin edildi

Kur'an-ı Kerim'e saldırılar Sultanbeyli'de telin edildi
Başta İsveç olmak üzere batılı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan küstah saldırılar, İstanbul Sultanbeyli'de düzenlenen basın açıklamasıyla telin edildi.

 

Sultanbeyli Merkez Camii önünde bir araya gelen duyarlı STK'lar, düzenledikleri basın açıklamasıyla Müslümanların kutsallarına yapılan saldırıları telin etti.  

Ellerindeki Kur'an-ı Kerim'leri havaya kaldırarak "Kur'an'a uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atan ve tekbir getiren grup; İsveç başta olmak üzere Danimarka, Hollanda ve batı dünyasının İslam'a, İslami değerlere yönelik saldırıları kabul etmediklerini dile getirerek yaşanan saldırılara tepki gösterdi.

"Kur'an-ı Kerim bizim onurumuzdur, şerefimizdir, gayretimizdir, haysitemizdir, bizim için namus-u ekberdir"

Basın açıklaması öncesinde kalabalığa hitap eden Mehmet Emin Yakut Hoca, "Kur'an-ı Kerim; Allah'ın bize en büyük ikramıdır, Allah'ın insanlığa en büyük lütfudur. İnsanlık Kur'an-ı Kerim ile vardır. Eğer Kur'an'ı hayattan çekersek insanlık yok olur, ölür. Bugün batıda İsveç'te, Danimarka'da Cuma günü mübarek bayram gününde, cami önünde Müslümanların gözlerinin içine baka baka adeta alay edercesine Kur'an-ı Kerim'e hakaret ediliyor ve Kur'an-ı Kerimler tekmelenerek ayaklar altına alınıyor ve malesef yakılıyor. Bu Müslümanlar için büyük bir imtihandır. Kur'an-ı Kerim bizim onurumuzdur, şerefimizdir, gayretimizdir, haysitemizdir, bizim için namus-u ekberdir. Bu açıdan namus-u ekberimiz ayaklar altına alınırsa elbette bizim bu duruma tepkimiz olacaktır hemde en güçlü bir şekilde olacaktır. Bugün burada Allah'ı ve Allah'ın meleklerini, insanları, Sultanbeyli meydanını şahit kılıyoruz; Ya Rabbi biz bu zulme razı değiliz, bu alçaklığa, haksızlığa, rezilliğe, insanlık dışı harekete razı değiliz. Bu münkeratın karşısındayız." şeklinde konuştu.

"Düşünce ve ifade özgürlüğü kılıfı, Mukaddesatımıza saldırma hakkını asla vermez"

Sultanbeyli Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Seyhan Yaban, "Gün yok ki değerlerimize, dinimize, peygamberimize, Kitabımız'a ve kutsallarımıza yeni bir saldırı yapılmasın. İslam düşmanları ve onların uşakları olan yerli işbirlikçiler İslam'ı ve Müslümanları, İslam'ın peygamberini ve kutsal kitabını adeta Müslümanların gözlerinin içine bakarak onlarla alay edercesine aşağılıyorlar. Yakın bir zamanda Fransada, geçtiğimiz haftalarda isveç'te, bir hafta önce de Danimarka'da kutsallarımıza hakaret edildi Yüce Kitabımız bu ülkelerin devletinin gözetim ve korumasında yakıldı. Düşünce ve ifade özgürlüğü kılıfı, Mukaddesatımıza saldırma hakkını asla vermez." dedi.

"Tüm tepkilere rağmen bu zihniyetin hâlâ pervasız bir şekilde İslam'ın kutsallarına saldırması, büyük bir provokasyondur"

Yaban, "Hatırlanacağı üzere daha önceleri de malum Avrupa ülkelerinde, bu ülkelerdeki kimi şahıs ve ya kuruluşlar tarafından defalarca İslam'ın kutsallarına hakaret edilmiş, bu tavır bütün bir kamuoyunun sert tepkisine neden olmuştu. Dünden bugüne yaşanan bu hakaretlere verilen tüm tepkilere rağmen bu zihniyetin hâlâ pervasız bir şekilde İslam'ın kutsallarına saldırması, büyük bir provokasyondur. Kendi içinde bulunduğu toplumun kutsallarını hiçe sayarak kimi zaman sanatsal faaliyet, kimi zaman da sözüm ona fikir özgürlüğü kapsamında toplumu tahrik eden, bu saldırıları gerçekleştiren karanlık, çağ dışı zihniyet İslam'a düşmanlıklarını gün geçtikçe devlet destekli sistemsel bir eyleme dönüştürüyor. Bu açıkça tahrik ve provokedir, kışkırtmadır ve maksatlıdır. Müslümanları tahrik etmek ve bazı karanlık hesapları için yaptıkları sistematik saldırılardan bir saldırıdır. Hiç kimsenin düşünce ve ifade özgürlüğünü bahane ederek Dünya Müslümanlarının ve halkımızın inançlarına ve kutsallarına hürmetsizlik etmeye hakkı yoktur. Hiç kimsenin Hazreti Muhammed'e dil, yüce kitabımız Kur'an'a el uzatmaya 2 milyarlık İslam ümmetinin 'canım sana feda' dediği Peygamberine ve kitabına düşünce ve ifade özgürlüğü kisvesi altında edepsizlikte bulunarak hakaret etmeye asla ve asla hakkı olamaz."şeklinde ifadelerini dile getirdi.

"Bu ülkede ne İslam ne de İslam'ın kutsalları sahipsiz değildir"

Kur'an ve Hazreti Muhammed'in Müslümanların namus-u ekberleri olduğunu vurgulayan Yaban, "Hazreti Peygamber'e, ve Kuran-ı Mübin'e hakaret eden ve saldıran bütün Müslümanlara hakaret etmiş ve saldırmıştır. Dolayısıyla Hazreti Peygamberin ve Yüce Kuran'ın düşmanları bütün Müslümanların da ortak düşmanıdır. Müslümanların kutsallarına hakaret etmeyi marifet zanneden bu zavallı güruh bilmelidir ki; Müslümanlar sizin hakaretlerinize katlanmak zorunda değiller. Bu ülkede ne İslam ne de İslam'ın kutsalları sahipsiz değildir. İslam'a ve İslam'ın değerlerine saldırmaktan artık vazgeçin. İslam'a ve İslam'ın değerlerine saldırmak bugüne kadar kimseye fayda sağlamadığı gibi, tam aksine İslam ve Müslümanlar tüm saldırı, iftira ve karalamalara rağmen sürekli yükselmiş ve yücelmişler, düşmanları da rezil ve yok olmaya mahkûm olmuşlardır. Sizlerin de akıbeti selefleriniz olan İslam düşmanlarından farklı olmayacak, tarihin çöplüğüne atılmaktan kurtulamayacaksınız. Bizler, Sultanbeyli sivil toplum kuruluşları olarak tüm İslam düşmanlarına ilan ediyoruz ki; kâfirler istemezse de Allah nurunu tamamlayacaktır. İslam'ın emirleri, değerleri, öğretileri ebedidir, çağlar üstüdür ve çağlar üstü kalmaya devam edecektir. İnsanlık için kurtuluşun kaynağı, saadetin adresi olan İslam’ın yüce değerleri her zaman ve tüm insanlık için biricik kurtuluş yoludur. Asıl çağdışı olan, çağlar ötesinin karanlığından gelen bu sapkınların düşünceleri, inançları ve kendileridir. Müslüman halkın değerlerini hiçe sayan, aşağılayan ve nefreti körükleyen bu alçakça fiillerin sahipleri yüce İslam dinine olan bu kin ve nefretlerinin kaynağını yine çağlar ötesinden almaktadırlar. Onlar ataları Firavun'un, Nemrud'un, Ebu Cehil'in yolunu sürdürmektedirler. Halkın dini ve ahlaki değerlerini aşağılayan, toplum arasında kin ve nefret tohumlarını eken, emperyalist güçlerin çirkin, karanlık projelerinin lejyonerleri olan bu hak ve halk düşmanları bilsinler ki ataları nasıl ki tarihin karanlık sayfalarında unutulup gittilerse onlar da onların sapkın ideolojileri de İslam'ın güneşi karşısında yok olup gidecektir. Dün olduğu gibi bugün de baki kalacak olan İslam ve İslam'ın değerleri olacaktır." açıklamasını yaptı.

"Rabbimizin ve Peygamberi'nin dostlarını dost, düşmanlarını da düşman bilelim"

İslam düşmanları bilsinler ki belli aralıklarla İslam'a ve değerlerine karşı yaptıkları bu ve benzeri saldırılar ile biz Müslümanları tepkisizleştiremeyeceklerdir diye konuşan Yaban, "Bu alçakça fiillerini normalleştiremeyeceklerdir. Her daim karşılarında en güçlü şekilde bizi bulacaklardır. İslam’ın ve Yüce Kur'an'ın sahipsiz olmadığını tüm dünyaya, özellikle bu İslam düşmanı kesimlere, göstermek için halkımızı her platformda bu alçaklığı ve bu alçakları; kınamaya, lanetlemeye davet ediyoruz. İslam ile küfür cephesinin gittikçe birbirinden ayrışarak berraklaştığı, herkesin artık İslam'dan veya küfürden yana tercihte bulunarak safını netleştirdiği ahir zaman dilimindeyiz. Anneler ve babalar olarak yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından kendimizi, çocuklarımızı, sevenlerimizi kurtarmak ve cennetlerde felaha ulaşmak için son nefesimizi vermeden evvel kalbimizi Yüce Rabbimiz'in, O'nun sevgili Peygamberi'nin ve Yüce Kitabımız'ın sevgisiyle dolduralım. Rabbimizin ve Peygamberi'nin dostlarını dost, düşmanlarını da düşman bilelim. Dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince İslam'a ve onun kutsallarına hakareti asla ama asla kabul etmeyerek, İlahi sorumluluğumuzu her daim yerine getirelim."ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55